zondag 12 juni 2011

Afrikanen door Bedoeïenen in Sinaï mishandeld

 

De anti-Israel scene sprak er weer schande van afgelopen week: Israel schoot zomaar op onschuldige Palestijnse vluchtelingen aan de grens met Syrië die terug wilde keren naar hun land. Zo’n land verdient een boycot, zonder meer. Dat de vluchtelingen niet zo vreedzaam waren en een deel van hen waarschijnlijk omkwam doordat molotov coctails mijnen aan de Syrische kant van de grens detoneerden, dat vergeten we voor het gemak even.

Dat Egypte Soedanese vluchtelingen geregeld doodschiet wanneer zij de grens met Israel proberen over te komen dat doet er ook niet toe. Nu blijkt dat ook de Bedoeienen geen lieverdjes zijn en niet terugdreinzen voor grof geweld om een paar centen. Stel je eens voor dat hetzelfde nieuws bekend zou worden over Israeli’s? Dan zou niet alleen de anti-Israel scene, maar ook veel Israeli’s zelf diep verontwaardigd zijn, en het leger zou de zaak onderzoeken. Maar het zijn maar Bedoeienen in de Sinai die het doen (dezelfde mensen waaraan toeristen, op zoek naar authenticiteit, graag een bezoekje brengen inclusief een tochtje op een kameel).

 

RP

-----------

 

Afrikanen door Bedoeïenen in Sinaï mishandeld

Afrika / Israel, 2011

Diverse Oost-Afrikanen die op weg zijn naar Israel om daar asiel te zoeken, zijn gekidnapt door Bedoeïenen in de Sinaï-woestijn. Maandelijks trekken honderden asielzoekers vanuit de Hoorn van Afrika naar Israel. 
Volgens mensenrechtengroepen worden velen van hen gevangengenomen om losgeld voor ze te eisen. Het afgelopen jaar heeft Physicians for Human Rights-Israel's Open Clinic (PHR-Israel) duizenden slachtoffers van mishandeling behandeld die gevangenschap en marteling in de Sinaï hadden overleefd. 
PHR-Israel interviewde 284 mensen, 59% gaf aan dat ze in kettingen geboeid zijn geweest; 52% zegt ernstige mishandeling te hebben ondergaan; 66% kreeg geen drinkwater. 
Zo vertelt een immigrante over haar gevangenschap in de Sinaï: ‘ze dreigden mijn man en mij te doden als we niet betaalden. Sommigen van ons moesten hun kleren uitdoen en werden geslagen. Toen haalden ze mannen en vrouwen uit elkaar. ’s Nachts werden twee meisjes bij ons weggehaald. Toen ze terugkwamen, huilden ze omdat ze waren verkracht’.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten