dinsdag 24 mei 2011

Hamas moet veranderen - campagne Anti Defamation League


Een aardig initiatief van de Ani Defamation League: aan de eisen van het kwartet aan Hamas (afzweren geweld, erkennen van Israel en erkennen van alle overeenkomsten tussen Israel en de PLO) moet een vierde worden toegevoegd: het verwijderen van alle anti-Joodse uitingen in het handvest van Hamas. Natuurlijk moet het hele handvest worden verworpen voor er met Hamas gepraat kan worden, maar het is goed dat er aandacht wordt gevraagd voor het specifiek antisemitische karakter ervan, en van Hamas überhaupt. In april 2011 zei de voormalige Hamas minister van cultuur dat 'De Joden de meest smerige en verachtelijke natie zijn die op de Aarde rondkruipen.' En in november zei Hamas leider Machmoud Zahar dat de Joden spoedig uit Palestina zullen worden verdreven zoals dat eerder uit Europa gebeurde. Hamas ontkent ook regelmatig de Holocaust en/of beweert dat Israel een holocaust op de Palestijnen pleegt.

 

RP

-----------

 

 

Hamas moet veranderen

http://www.cidi.nl/Nieuwsberichten/Hamas-moet-veranderen.html

DO 19-05-2011

 

'Hamas moet veranderen' is de slogan van de nieuwe campagne van de Amerikaans-Joodse Anti Defamation League (ADL). Nu Hamas en Fatah een verzoeningsovereenkomst hebben bereikt, wil de ADL dat er een vierde clausule toegevoegd wordt aan de eisen die Het Kwartet stelt aan Hamas: het afzweren van antisemitisme.

 

Het Kwartet (De Verenigde Naties, Verenigde Staten, Rusland en de Europese Unie) verbinden drie eisen aan Hamas voordat er met hen onderhandeld kan worden over vrede: het erkennen van eerder gemaakte afspraken tussen Israel en de PLO, het erkennen van de (Joodse) staat Israel en het afzweren van terrorisme en geweld. Nu wil de ADL, , echter ook dat Hamas alle anti-Joodse uitlatingen uit zijn handvest verwijderd. In een grote advertentie die morgen in de International Herald Tribune verschijnt, roept de organisatie, dat de grootste Joodse mensenrechtenorganisatie in de wereld is, Het Kwartet op niet voor Hamas te buigen.

In april 2011 zei de voormalige Hamas minister van cultuur dat 'De Joden de meest smerige en verachtelijke natie zijn die op de Aarde rondkruipen.' In artikel 22 van het handvest van Hamas wordt verder beweerd dat de Joden de wereldheerschappij in handen willen krijgen en dat alle revoluties en oorlogen aan Joden te wijten zijn. Zij citeren hierbij de 'Protocollen van de Wijzen van Zion', een vervalst document, waarin Joden zogenaamd hun plannen om de wereldmaatschappij over te nemen zouden ontvouwen. CIDI heeft dit jaar een boek uitgegeven dat dieper ingaat op de mythe van de Protocollen: 'De Zeven Levens van de Protocollen van de Wijzen van Zion'.

 

Lees meer over 'De zeven levens van de Protocollen van de Wijzen van Zion

Bekijk de site van de ADL campagne hier.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten