zaterdag 18 december 2010

Atoomprogramma Iran vertraagd door computerworm

 
Goed nieuws!!!
Dat komt niet zo vaak voor helaas, dus laat het maar goed tot je doordringen. We weten natuurlijk niks zeker, maar zijn geregeld berichten tegengekomen die onderstaande bevestigen. Terwijl de media speculeerden over een Israelische aanval op Iran, en antizionisten het deden voorkomen alsof de Israelische bommen elk moment konden vallen, heeft Israel, zonder dat er een dode bij viel, het Iraanse kernprogramma twee jaar weten te vertragen. Daar hebben de antizionisten niet van terug, want tegen zo'n aanval is weinig in te brengen. Maar even voor de duidelijkheid: Israel ontkent alles.
 
RP
-------------
 

„Atoomprogramma Iran vertraagd"

http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/atoomprogramma_iran_vertraagd_1_522035
15-12-2010 11:03 | Buitenlandredactie

JERUZALEM – De zogenaamde Stuxnetworm, die Iraanse computernetwerken in september trof, heeft de voortgang van het Iraanse atoomprogramma met zeker twee jaar vertraagd.

Dat stelde de Duitse computerexpert Langer dinsdag in een interview met het Israëlische dagblad The Jerusalem Post. „Het kost Iran zeker twee jaar om de draad weer op te pakken", aldus Langer telefonisch vanuit Hamburg. „Deze operatie was bijna even effectief als een militaire aanval, eigenlijk zelfs nog beter, want er zijn geen slachtoffers gevallen en er is geen totale oorlog uitgebroken. Vanuit militair perspectief was dit een groot succes."

Volgens Langer stuurt de Stuxnetworm nog steeds computers in de war in de Iraanse opwerkingsfabriek in Natanz en in de kerncentrale in Bushehr.

Vorige maand concludeerde het Internationaal Atoomenergie Agentschap ook al dat Iran een groot deel van zijn opwerkingsactiviteiten heeft stilgelegd, blijkbaar als gevolg van Stuxnet.

De Duitse expert meent dat Iran het beste alle besmette computers kan verwijderen, omdat er vrijwel geen ander middel afdoende tegen het virus kan worden ingezet. „Dit is het meest geavanceerde en aggressieve virus in de geschiedenis. Het is extreem moeilijk om apparatuur op te schonen, en we weten dat Iran daar niet goed in is."

Intussen groeit de speculatie dat de Israëlische Unit 8200, een speciale afdeling van de militaire inlichtingendienst, achter de cyberaanval op Iran zit.

Israël heeft steeds ontkend dat het is betrokken bij het verspreiden van de computerworm Stuxnet. Hoge officieren binnen het Israëlische leger bevestigden onlangs wel dat zij betrouwbare informatie hebben dat Iran forse technische problemen heeft met zijn centrifuges in de opwerkingsfabriek in Natanz.

Volgens expert Langer zijn de Verenigde Staten en Israël bij de verspreiding van Stuxnet betrokken. „Het moet jaren hebben gekost om dit te ontwikkelen. We hebben die conclusie getrokken door het analyseren van de worm. De code van Stuxnet is 15.000 regels lang – dat is enorm veel. Dat kan niet door een hacker zijn gedaan. Dat moet een land zijn geweest. En zelfs één land zou niet in staat zijn dit in zijn eentje te doen."

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten