zondag 27 juni 2010

Human Rights Watch hekelt Hamas om behandeling Shalit

 
Het is nu vier jaar geleden dat Gilad Shalit van Israelisch grondgebied werd ontvoerd door Hamas. In die tijd heeft hij nooit bezoek gehad van het Rode Kruis, noch van een dokter en heeft hij geen enkel contact gehad met zijn familie. Zelfs het pro-Palestijnse Human Rights Watch meent dat hij wreed en onmenselijk wordt behandeld.
 
Dat de onderhandelingen met Hamas over zijn vrijlating zijn vastgelopen, komt omdat Israel eiste dat enkele Hamas terroristen die achter de meest gruwelijke aanslagen zaten, zouden worden verbannen. Verschillende gevangenen hadden te kennen gegeven hun vroegere activiteiten weer op te willen pakken, net zoals verschillende in het verleden vrij gelaten gevangenen ook hebben gedaan. De duizend gevangenen die Hamas vrij eiste, zouden de beweging zowel organisatorisch als mentaal enorm hebben versterkt.
 
RP
-------------
 
Human Rights Watch hekelt Hamas om behandeling Shalit
AP op 25 juni '10, 11:57, bijgewerkt 25 juni 2010 12:01
 
 
JERUZALEM - De Palestijnse Hamas maakt zich schuldig aan een vorm van marteling door de gevangengenomen Israëlische militair Gilad Shalit van ieder contact met de buitenwereld afgesloten te houden. Dit zegt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) vrijdag. Hamas houdt Shalit geïsoleerd sinds de nu 23-jarige militair vier jaar geleden gevangen werd genomen.

Hij heeft geen contact mogen hebben met familie, maar ook niet met vertegenwoordigers van het internationale Rode Kruis, aldus HRW. Volgens HRW wordt Shalit 'onmenselijk en wreed' behandeld.

Onderhandelingen over Shalits vrijlating, waarbij hij, als het aan Hamas lag, zou worden geruild tegen honderden Palestijnse gevangenen, zijn vastgelopen. Onder de Palestijnen die Hamas vrij wil hebben zijn extremisten die aanslagen hebben gepleegd en de dood van Israëliërs op hun geweten hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten