zaterdag 10 april 2010

Moslimstudentenorganisatie plande verstoren speech Israelische ambassadeur Oren in VS

 
De laatste tijd worden bijeenkomsten die met Israel te maken hebben (maar zelfs als ze dat niet of nauwelijks hebben) vaak gewelddadig verstoord door anti-Israel activisten. In Nederland gebeurt dit ook vaker, al komt het niet snel tot gewelddadigheden. Wel zet men de lokatieverhuurders onder druk om de bijeenkomst te annuleren, en wekt daarbij waarschijnlijk bewust de indruk dat dit om veiligheidredenen ook beter zou zijn. Dit gebeurde onder andere vorig jaar toen iemand van het Israelische leger een lezing wilde geven in het Apollo hotel in Amsterdam. Op het laatste moment heeft men een andere lokatie moeten zoeken omdat het hotel was bezweken onder de druk van de anti-Israellobby. Ook islam-kritische sprekers en bijeenkomsten hebben het moeilijk, en onlangs moest iemand die een kritisch boek had geschreven over de islam en dat aan Tofik Dibi van GroenLinks wilde overhandigen, ook op het allerlaatst uitwijken naar een andere lokatie.
 
Wat zorgelijk is, is dat hier zo weinig ophef over is en zo weinig aandacht voor. We lijken het normaal te vinden dat dit af en toe voorkomt, en dat Ilan Pappe en dergelijke leugenaars vrijuit kunnen spreken maar iemand van Israels kant als crimineel wordt neergezet en geen lokatie kan vinden.
Zolang iemand niet oproept tot haat en geweld moet eenieder vrij kunnen spreken en de overheid moet dat recht kunnen garanderen.
 
RP
----------

Wednesday, April 7, 2010

MSU planned the wrecking of Ambassador Oren's speech at UC Irvine

http://news.zionism-israel.com/2010/04/msu-planned-wrecking-of-ambassador.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten