dinsdag 15 december 2009

Vrouw neergestoken op Westbank, explosieven gevonden

 
In de serie verijdelde aanslagen etc. hier een paar zaken die IsraNed al onder elkaar heeft gezet (zie ook het artikel in de Jerusalem Post eronder).
Ook zijn in de nacht van zaterdag op zondag weer Qassamraketten vanuit de Gazastrook afgeschoten.
Maar dit alles kwam niet op het nieuws hier, in tegenstelling tot de vernielingen die kolonisten in een moskee op de Westoever hebben aangericht.
 
RP
-------------
 
 
Vrouw neergestoken op Westbank, explosieven gevonden
http://www.israned.com/2009/12/vrouw-neergestoken-op-westbank.html
 
Wij houden nog steeds aanslagen en verijdelde aanslagen bij; vooral die laatste halen hier vaak niet het nieuws.
Zaterdagavond werd een 22-jarige Israelische vrouw op de Westbank plotseling neergestoken door een Palestijn terwijl zij op een bus stond te wachten bij het Gush Etzion kruispunt. Zij is opgenomen in het Hadassah ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De daad is niet geclaimd en het is onduidelijk of dit een wraakactie is voor het verbranden van een moskee in Yasuf, mogelijk door een of meer settlers.
Zondagavond vond de IDF een geimproviseerd explosief en een shock-granaat op de lichamen van twee Palestijnen bij een checkpoint ten zuiden van Nablus, ook op de Westbank. De twee werden gearresteerd en de explosieven tot ontploffing gebracht.
Eerder op zondag arresteerde de veiligheidsdienst van de PA een man die illegaal in Ashkeloon woonde. Zij verdenken hem ervan dat hij erop uitgestuurd was om een aanslag te plegen in Israel. Hij werd opgespoord na een lange zoektocht waaraan ook helicopters van de IDF deelnamen.
 
----------------------------

Ashkelon police nab bomb plot suspect

Dec. 13, 2009
Yaakov Lappin and jpost.com staff , THE JERUSALEM POST

Police on Sunday afternoon arrested a Palestinian construction worker who entered Israel illegally after receiving intelligence that he planned to carry out a suicide bombing.

According to police, the man had spoken of his desire to detonate explosives strapped around his body within Israel.

Ashkelon police forces, led by station chief Cmdr. Haim Blumenfeld, launched a large scale search for the 27-year-old suspect, backed by a police helicopter. The suspect was apprehended as he hid in a construction site.

A police bomb squad searched the area but found no traces of explosives. The suspect was arrested and taken for questioning.

Later on Sunday, IDF soldiers arrested two Palestinian men the Beit Furik checkpoint near Nablus, after discovering an improvised explosive device and a stun grenade on their persons.

Army sappers detonated the explosives and the grenade in a supervised explosion. No one was hurt in the incident.

The detainees were transferred to security forces for interrogation.

In related news, a Molotov cocktail was hurled at an Israeli car near the Yakir Junction in Samaria on Sunday evening. No one was hurt in the incident.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten