zondag 13 december 2009

Maak ze niet kwaad: vrouwelijke sluipschutters in Israëlisch leger


Op IsraNed een stukje over vrouwelijke sluipschutters in de IDF. Hoewel vrouwen altijd hebben gediend in het Israelische leger, is dit doorgaans in niet-offensieve units (educatie, communicatie, pr, en allerhande ander ondersteund werk). Maar als sluipschutters lijken ze zeer succesvol te zijn.
 
RP
------------
 
Maak ze niet kwaad
http://www.israned.com/2009/12/maak-ze-niet-kwaad.html
 
 
De beste instructeurs binnen de IDF zijn vrouwen. Vooral in het omgaan met wapens zijn deze dames meer dan gespecialsieerd en verstaan zij hun vak. Nu echter zijn vrouwen voor het eerst ook zelf scherpschutters bij parate eenheden;
Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Israëlisch leger hebben vrouwen een opleiding tot sluipschutter volgemaakt. Dat meldt een Israëlische militaire woordvoerster. De zes weken durende opleiding tot sluipschutter werd tot voor kort beschouwd als een van de laatste 'mannelijke bastions' binnen het leger, maar volgens de krant Ma'ariv waren 13 van de 16 deelnemers bij de laatste opleiding vrouwen.
 
En nogmaals maak ze niet kwaad;
De krant meldde dat de vrouwelijke sluipschutters, die onlangs werden ingezet aan de grens tussen Israël en het Sinaï-schiereiland, hebben voorkomen dat een halve ton drugs Israël werd binnengesmokkeld, toen ze twee drugssmokkelaars vanop een kilometer afstand uitschakelden.
 
Dan ben je niet goed, dan ben je echt heel erg goed.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten