maandag 14 december 2009

Rights Forum: nieuwe club, hetzelfde geluid

 
Sinds donderdag is ons land een nieuwe anti-Israël organisatie rijker geworden. Het is een beetje als bij een nieuw product: je vraagt je, nadat een vlotte marketingdame je een proefverpakking in de handen heeft geduwd, ietwat beduusd af: 'maar zoiets hadden we toch al? De verpakking lijkt verdomd veel op mijn eigen vertrouwde merk'. Wie vervolgens de moeite neemt de producent te achterhalen, zal zien dat het ook nog eens in dezelfde fabriek wordt gemaakt. Vanwaar dan een nieuw product? Simpel: een nieuw product creëert nieuwe vraag en dus meer winst voor de producent. Tenminste, als het goed in de markt wordt gezet en aansluit bij heersende trends.

The Rights Forum is zo'n nieuw product. Ik heb het voor mijn blog even geproefd, en het is precies hetzelfde anti-Israël geluid verpakt in mensenrechten taal dat ik al zo veelvuldig heb gezien. Hetzelfde geluid, dezelfde halve waarheden en hele leugens, dezelfde eenzijdigheid, dezelfde remedie voor het conflict en dezelfde mensen. En dezelfde media aandacht die bekende mensen altijd krijgen als ze oproepen om Israël harder aan te pakken. Het is een initiatief van dezelfde
Dries van Agt die eerder boegbeeld was van het 'International Forum for Justice and Peace' (waarvan we al tijden niets meer vernemen), en die eerder een eigen website en een boek lanceerde om met zijn kruistocht tegen Israël in de belangstelling te blijven.
 
 
RP
-------------
 
Zie ook Nausicaa Marbe in De Volkskrant: Van Agt's vergeldingsdrang
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten