dinsdag 4 februari 2014

Column Sytze Faber bevat ernstige leugens over Joden en Israel

 

- Door Tjalling -

Onderstaand opiniestuk werd op 4 februari 2014 gepubliceerd in het Friesch Dagblad.

Een uitgebreidere versie staat op Israel-Palestina.Info onder de titel:

In 'Volk en Mensheid' leugens over Joodse staat Israël

 


Column Sytze Faber bevat ernstige leugens

Sytze Faber haalt In sommige van zijn contrapunten hard en ook heel onjuist uit naar Israël. Afgelopen zaterdag was dat weer het geval en wel op een manier die ontoelaatbaar is. Natuurlijk mag, moet zelfs, een columnist eigen vrijheid gebruiken om ontwikkelingen in scherpe bewoording aan de kaak te kunnen stellen. Maar met zijn stuk Volk en Mensheid heeft Faber die vrijheid ronduit misbruikt. Het contrapunt Volk en Mensheid is een reeks van verdraaiingen en bevat bovendien ernstige leugens.

Zo beschuldigt Faber Israël van apartheid. De Palestijns-Arabische burgers, bijna een kwart van de bevolking, zouden tweederangs burgers zijn en van gelijkberechtiging is geen sprake. Dit is beslist niet waar. In het Israëlisch parlement zijn momenteel 12 van de 120 leden Arabier, sommige zelfs voor de partij van premier Netanyahu. Arabische partijen hebben volledige toegang tot verkiezingen en iedereen heeft evenveel stemrecht. Een van Israëls militaire brigades wordt momenteel geleid door een moslim en één van de rechters van het Hooggerechtshof is Arabier. Dan kun je Israël niet op een lijn zetten met Zuid Afrika, zoals Faber zeer ten onrechte suggereert. Bovendien zegt beoogd president van Palestina, Abbas, herhaaldelijk dat er in het toekomstige Palestina voor geen enkele Jood plaats is. Dat is pas echte apartheid.

Joden willen graag zichzelf blijven, hun eigen religie blijven belijden; kortom Joods blijven. Daar zijn ze, met welverdiende lof, in geslaagd. Faber echter, noemt deze goede intentie zonder ook maar de geringste gêne een rasafzondering. Maar uitgerekend het land waarin Joden nog het meest waren vertegenwoordigd in de samenleving, Duitsland, was de bakermat van de Shoa.

Faber begaat in zijn column op godsdienstig gebied ook een ernstige blunder. Hij beweert dat het Joodse geloof steeds slechter past in onze geglobaliseerde wereld. Dat zou dan komen omdat het Jodendom gebaseerd is op afstamming en op een relatie tussen G'D en één volk en niet, zoals bijv. het Christendom, op een relatie tussen God en de hele mensheid. Dus Joden mogen van Faber niet hun eigen religie behouden, omdat die niet meer zou passen in onze geglobaliseerde wereld. De gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog hebben geleerd waar toe het kan leiden wanneer een religie of volk niet meer gepast is.

Met deze eenzijdige en ronduit schandalige column waarin een reeks van verdraaiingen en leugens, heeft Faber zich gediskwalificeerd en tegelijk de goede reputatie van het Friesch Dagblad in de waagschaal gesteld. Een contrapunt, zoals deze column, richt namelijk heel veel schade aan, vooral omdat lang niet alle lezers van het Friesch Dagblad beschikken over goede kennis van de Israëlische samenleving. Met name die lezers worden de dupe van de zeer onjuiste denkbeelden van Faber aangaande Israël.

 


Externe bron: http://www.cidi.nl/apartheidspolitiek-die-bestaat-echt-niet-in-israel/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten