zaterdag 5 oktober 2013

Zwarte artiest onmenselijk bedreigd door boycot Israel beweging

 
De Israel boycot beweging is uit op de vernietiging van de Joodse staat, en schuwt daartoe niet gebruik te maken van intimidatie en bedreiging.
Zie ook:
 
Wouter
_______________
 
Zondag, September 29, 2013 / Last Modified: Maandag, September 30, 2013
 
Artikel van Likoed Nederland in het kader van 'ongehoord nieuws', 29 september 2013.

selif keita

De boycot beweging tegen Israël gebruikt massaal intimidaties, bedreigingen en chantage om artiesten te bewegen om af te zien van optredens in Israël.
Als dat dan gebeurt, zien zij dat als een overwinning.

In werkelijkheid zijn de bedreigingen en chantage die worden toegepast juist een nederlaag voor de mensenrechten, de menselijke waardigheid en het intermenselijk verkeer tussen volkeren. Dit laat onderstaande verklaring van zo een artiest zien. Toch is de Israël boycot beweging trots op deze met oneigenlijke en illegale middelen verkregen afzeggingen.

In dit geval is het wel heel wrang en ridicuul.

Een zwarte zanger wil optreden voor zijn grote schare fans in Israël, maar de boycot beweging is daar tegen omdat die beweert dat Israël 'apartheid' zou toepassen ….

Dit is de – enigszins ingekorte – verklaring van de zwarte (albino) zanger Salif Keita uit Mali:

"De heer Keita en zijn Stichting voor Albinisme willen graag hun meest oprechte verontschuldigingen overbrengen aan alle betrokkenen, zoals de organisatoren van de concerten, het Albinisme Behandel Centrum en vooral aan al zijn fantastische, zo diverse fans in Israël.

Het besluit voor de annulering is niet genomen door de heer Keita, maar door zijn management dat werd gebombardeerd met honderden bedreigingen, chantage pogingen, intimidaties en zwartmaken op sociale media.

Natuurlijk zijn wij het niet eens met deze tactiek van valse propaganda, maar zijn management heeft de plicht om de kunstenaar te beschermen tegen persoonlijke en professionele beschadiging.
Hoewel wij houden van Israël en al onze fans daar,
en van de fantastische sfeer van eenheid van het Muziekfestival, evenals het belangrijke werk dat uw ziekenhuis doet voor albinisme, hebben wij te maken met deze bangmakerij en intimidatie gebruikt door de boycot beweging, die wij beschouwen als extremistisch.

De heer Keita is geen politicus die muziek maakt voor de overheid, maar een muzikant die optreedt voor zijn fans, die in Jeruzalem van alle godsdiensten en etnische groepen zijn. Het is betreurenswaardig dat kunstenaars zoals hij worden bedreigd door deze beweging die ten onrechte beweert de mensenrechten te verdedigen.
Zij zouden wettige middelen moeten gebruiken, in plaats van de vrijheid van meningsuiting van kunstenaars aan te vallen en zich te bedienen van pesterijen en intimidatie van kunstenaars, die willen optreden voor de vrede en geen onderscheid maken tussen mensen of groepen.

Nogmaals, wij danken u voor uw uitnodiging om naar Jeruzalem te komen, en zijn diep bedroefd en teleurgesteld over deze uitkomst.

Aanvaard onze donatie van hulpmiddelen voor de patiënten die wij in Israël van plan waren te geven. Wij hopen dat u deze donatie met de liefde wil aannemen waarmee wij die geven aan de patiënten.

Wij hopen op een ander moment op te kunnen treden in Israël en een bezoek te brengen aan uw belangrijke centrum voor albinisme en de behandeling van huidkanker."

BDS

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten