donderdag 1 augustus 2013

Hoogste PA-onderscheiding voor Palestijnse terroristenleider

 

De vrijlating van 104 gevangenen, waaronder velen die dodelijke aanslagen hebben gepleegd of daarbij betrokken waren, is niet in de laatste plaats zo pijnlijk voor de Israelische overlevenden en nabestaanden omdat zij weten dat deze mensen door de Palestijnen als helden worden onthaald en victory zullen kraaien. Velen zeiden bij eerdere vrijlatingen trots te zijn op hun daden en dit weer te zullen doen en sommigen hebben ook woord gehouden.

 

Het enige dat Israel ervoor terugkrijgt is dat de Palestijnen bereid zijn te gaan praten, maar de Palestijnen zouden Israel net zo hard kunnen belonen voor het feit dat Israel bereid is te praten.

 

Terroristen worden algemeen als helden gezien en als voorbeeld voor de jeugd gepresenteerd. Gevangenschap in Israel versterkt die status verder. Dit is een minstens zo groot obstakel als de nederzettingen en kolonistengeweld, maar in tegenstelling daartoe wordt het zelden gehekeld.

 

RP

-------

 

Hoogste PA-onderscheiding voor terroristenleider

http://www.cidi.nl/hoogste-pa-onderscheiding-voor-terroristenleider/

IN ISRAEL / DOOR ELISE FRIEDMANN / OP 03/07/2013 OM 17:27

 

PA-president Mahmoud Abbas heeft de hoogste orde van de “Ster van Eer” toegekend aan Nayef Hawatmeh, die als directeur-generaal van de terroristische DFLP verantwoordelijk is voor de dood van tientallen Israelische burgers, onder wie veel kinderen. Het was de zoveelste keer dat de PA een terrorist verheerlijkte; in Nederland zijn hierover al verschillende malen Kamervragen gesteld.

Abbas hing Hawatmeh de medaille persoonlijk om in een ceremonie die werd uitgezonden op de PA-televisie en die deze week op Youtube verscheen met Engelse ondertiteling (zie de video). Hawatmeh kreeg de onderscheiding voor zijn ‘belangrijke nationale rol in dienst van de Palestijnse zaak en het Palestijnse volk, als erkenning voor zijn inspanningen om de Palestijnse vlag te hijsen sinds het begin van de Palestijnse revolutie en in alle stadia van de voortdurende strijd.’
Tot de wapenfeiten van de DFLP behoorde de beruchte gijzeling van een school in Ma’alot in 1974, waarbij 22 kinderen en 4 volwassenen werden vermoord. Israel verklaarde hem hierom tot ongewenste vreemdeling; Hawatmeh houdt kantoor in de Syrische hoofdstad Damascus en kan pas sinds kort reizen door de Palestijnse gebieden.

Als hoofd van de DFLP was Hawatmeh bovendien verantwoordelijk voor de aanslag op een schoolbus in 1970 (9 kinderen en 3 volwassenen vermoord) en aanslagen in Beit Shean (4 doden), Jeruzalem (7 doden), en Tel Aviv (4 doden).

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten