maandag 29 oktober 2012

'De Israëliërs zijn het zat, ze geloven niet meer in vrede'

 

Een van de weinige interviews in Trouw met iemand die het voor Israel opneemt, vooraf gegaan door een interview met criticus Norman Finkelstein en gevolgd door een interview met Yehuda Shaul, oprichter van Breaking the Silence, een organisatie van ex-militairen die de bezetting hekelt. Oh, en er was ook nog een artikel over Richard Falk, de radikaal-antizionistische VN rapporteur die nu voor een boycot pleit, en de Israelische represailles op zo'n 70 raketten vorige week werden vermeld zonder die raketten te noemen, en zonder te vermelden dat Israel uitsluitend strijders heeft gedood. 

 

RP
-------- 

 

'De Israëliërs zijn het zat, ze geloven niet meer in vrede'

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3334144/2012/10/19/De-Israeliers-zijn-het-zat-ze-geloven-niet-meer-in-vrede.dhtml

Sander Becker − 19/10/12, 12:00

 

De Israëlische jurist en politiek commentator Mosje Negbi, even in Nederland, legt uit waarom de Israëliërs klaar zijn met de Palestijnse kwestie. De politiek houdt zich er nauwelijks nog mee bezig. En de meeste Israëliërs vinden het een veilig idee dat het leger de Westelijke Jordaanoever blijft bezetten.


Helaas maakte Trouw bezwaar tegen het kopiëren van dit interview. Zie daarom hiervoor de website van Trouw.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten