zaterdag 23 juni 2012

Olympische Spelen 1972 München: petitie tegen Jacques Rogge en IOC

 

Het is bezopen dat het Olympisch Comité te beroerd is om een minuut stilte in te lassen bij de opening van de Spelen in Londen deze zomer, ter herdenking van de moord 40 jaar geleden op 11 mensen van de Israelische ploeg. Het lijkt bijna zeker dat men er vooral beducht voor is om de Arabische landen tegen de lange stugge baardharen in te strijken. Idealen en principes zijn nooit een groot Olympisch goed geweest, of de Spelen nu in nazi-Duitsland of in communistisch China of de USSR gehouden werden.

 

Teken hier: http://www.change.org/petitions/international-olympic-committee-minute-of-silence-at-the-2012-london-olympics

 

Wouter

___________

 

Ankie Rechess roept lezers op om petitie tegen Jacques Rogge en IOC te tekenen

·        http://joodsactueel.be/2012/06/19/ankie-rechess-roept-joods-actueellezers-om-hardnekkigheid-jacques-rogge-een-halt-toe-te-roepen/

·        Dinsdag 19 Juni 2012 9:40

·         

Ankie Rechess, bij het grote publiek bekend als VRT-correspondente voor het Midden-Oosten, is de weduwe van Andre Spitzer, die als coach aanwezig was bij de Olympische spelen van 1972 in Munchen. Hij werd er, samen met tien Israëlische atleten, vermoord door de de groep Zwarte September tijdens een terreuraanslag.

Zoals eerder bericht (lees hier) wil de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, de Belg Jacques Rogge, niet weten van een herdenkingsminuut op deze tiende Spelen sinds de aanslag. Het is deze zomer exact veertig jaar geleden dat de barbaarse aanslag gebeurde.

Rogge hield dan weer wél een minuut stilte voor een Georgische atleet die omkwam tijdens een training voor de spelen van Vancouver in 2010.

Ook straf is dat er sinds de aanslag in 1972, nooit eerder een minuut van stilte hiervoor werd ingelast. Daarom startte Ankie Reches nu een petitie en wil ze 80.011 handtekeningen verzamelen.

“Tachtigduizend voor elke zitplaats in het Olympisch stadion in Londen en elf voor de vermoorde sporters van Jacques Rogge”, aldus Rechess tegen Joods Actueel waarbij ze onze lezers oproept om de petitie te ondertekenen. Zij maakt zich ook sterk dat president Shimon Peres deze petitie persoonlijk aan Jacques Rogge in Londen zal overhandigen. Ondertussen staat de teller op zo’n 70.000 handtekeningen. De petitie vindt u hier.

 

Jacques Rogge zelf vroegen we om een reactie maar hij vond het niet nodig om op ons verzoek – dat een ware marathon doorliep in de Olympische bureaucratie – te antwoorden.

De ware reden om niet op de vraag van Israël in te gaan is duidelijk, Rogge en het IOC willen de Arabische landen niet tegen het hoofd stoten met een minuut van stilte voor de Israëlische slachtoffers.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten