woensdag 7 september 2011

Mahmoud Abbas en de Arabische Lente

 
Volgens de Jerusalem Post zijn de Palestijnen nogal ontevreden over Abbas, zijn clan en zijn corrupte partij Fatah, en zouden ze mogelijk weer op Hamas kunnen stemmen bij de volgende verkiezingen. Of het erkennen van een eigen staat door VN veel zal helpen is de vraag, als daar nauwelijks praktische consequenties aan zitten. Of heeft Abbas al vervolgstappen in gedachten? De meest logische stap is toch terugkeren naar de onderhandelingstafel met Israel, al dan niet met een papiertje van de VN op zak. Maar misschien wacht hij op de val van Netanjahoe, en hoopt op een compromisbereidere opvolger. Daar zou hij overigens aan kunnen bijdragen door zelf eens wat compromissen te doen.
 
Voor een volk onder bezetting gaat het de Palestijnen de laatste jaren niet eens zo slecht, en Hamas heeft zich ook bepaald niet populair gemaakt met haar regering in Gaza, dus ik hoop dat dat nog wel meevalt bij de verkiezingen (waarvoor nog geen datum is vastgesteld). Hoop, omdat Abbas nog altijd stukken beter is dan Hamas, en een serieus alternatief voor beide heeft zich nog niet aangediend.
 
Wouter
____________
 
 
Mahmoud Abbas and the Arab Spring

In keeping with the Arab Spring, the Palestinians may yet determine that their own government is the source of their frustration.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten