zondag 3 juli 2011

Abbas benadrukt belang eigen staat tijdens bezoek aan Nederland

 

Abbas benadrukt belang eigen staat tijdens bezoek aan Nederland

President Abbas, een president van een niet bestaand land, werd ontvangen in het gebouw van de Eerste Kamer en had een ontmoeting met Koningin Beatrix op Paleis Huis ten Bosch. In zijn toespraak in de Senaat benadrukte Abbas te streven naar de vorming van een Palestijnse staat naast de staat Israël. Hij zei daarbij ondermeer: "We zijn het enige volk dat 63 jaar onder bezetting is geweest. Ik denk dat we niet teveel vragen". Drieënzestig jaar lang bezet te zijn geweest is erg lang. Maar Abbas had daarbij op zijn minst horen te zeggen, dat voor juni 1967 Jordanië de bezetter van de Westbank was! Vrijheid voor een volk is inderdaad niet teveel gevraagd. Maar daar zijn natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden. Zo moet van een nieuw op te richten staat geëist worden, dat die niet de vernietiging nastreeft van welke andere staat dan ook! Je mag hopen, dat het nog op te richten Palestina daadwerkelijk óók het bestaan van de Joodse staat Israël zal respecteren én garanderen, in álle talen! In dát geval pas zou Palestina als staat naast Israël gesticht kunnen worden. Abbas verklaarde in vrede en veiligheid naast Israël te willen leven. Het uitgangspunt hierbij is dat Israël zich aan de grenzen van 1967 houdt. Met het oog op stabiliteit en een duurzamer vredesoverleg schiet je met dit uitgangspunt niet zoveel op. De oorzaak van het Midden Oostenconflict ligt in de Arabische afwijzing van een Joodse staat op het grondgebied van de Islam. Alle ontwikkelingen die tot nu toe in het Midden Oosten sedert de jaren tachtig van de Negentiende eeuw hebben plaatsgevonden zijn voortgekomen uit die afwijzing, die nu nog steeds elk echt uitzicht op vrede doorkruist! Abbas  sprak ook zijn dank uit over de Nederlandse logistieke en financiële steun aan de inwoners van de Westbank. Nederland heeft vorig jaar een extra   bijdrage   gedaan aan de VN -vluchtelingen organisatie. Deze bijdrage was bestemd voor de Palestijnse bevolking en kwam ten goede aan voedsel,  gezondheidszorg en onderwijs. Op Palestijnse scholen wordt kinderen geleerd, dat Palestina één is, en Israël gewoonweg niet bestaat. Jong geleerd, oud gedaan dus. Het bezoek van Abbas vormt dan ook een goede aanleiding om actie tegen te voeren. Dat gebeurde ondermeer door het Israël Platform. Jack van der Tang, van dit Platform: "Wij zijn tegen het bezoek van Abbas. Hij is iemand die de Holocaust ontkent". Deze terechte uitspraak maakt ons allemaal attent op de houding van Abbas. Die is niet betrouwbaar.J.S.
Bron: http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2010/06/24/nederland-vergroot-hulp-aan-palestijnse-bevolking.html 

 

President Mahmoud Abbas is in Nederland voor een driedaags bezoek. Hij werd ontvangen in het gebouw van de Eerste Kamer en had een ontmoeting met Koningin Beatrix op Paleis Huis ten Bosch.  
http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/2460232/2011/06/30/Abbas-benadrukt-belang-eigen-staat-tijdens-bezoek-aan-Nederland.dhtml  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten