woensdag 18 mei 2011

Syrische hypocrisie over Israel


Het volgende behoeft eigenlijk geen commentaar. Overigens is niet alleen Syrië hypocriet, dat de nakba herdenkingen aanwendde om de aandacht even van de eigen misdaden af te leiden. Veel Nederlandse media doen ook hun duit in het zakje. Zo is er op Joop.nl een felle discussie, en spenderen antizionisten als Stan van Houcke dagen om aan te tonen hoe misdadig Israel is, terwijl men zwijgt over wat Syrië haar burgerbevolking aandoet. Verschillende reaguurders spreken op Joop.nl hun walging uit over Israels reactie op het bestormen van haar grenzen, maar houden hun mond wanneer Syrië haar eigen burgers doodschiet, oppakt, opjaagt, martelt en uithongert. Men keurt dit ongetwijfeld ook af, maar het roept verder geen bijzondere emoties op. Iedere Israelische actie, terecht of niet, roept daarentegen de felste emoties en afkeuring op, en de vergelijkingen met Hitler zijn snel gemaakt. Heeft iemand het handelen van de Syrische geheime dienst al met de nazi's vergeleken? Ik ben het nog niet tegen gekomen. Ook geen vlammende columns van Von der Dunk over dit onrecht. Nee, die trapt een beetje tegen de nieuwe Volkskrant columnist Bert Brussen, en ze zijn in een nietszeggend debatje verzeild over de 'gutmensch'.

 

RP

--------

 

Zeven Syriërs gedood in Tel Kelakh door regeringstroepen'

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/05/15/zeven-syriers-gedood-in-tel-kelakh-door-regeringstroepen/

door Hans Klis

 

Zeker zeven Syrische burgers zijn vandaag omgekomen toen regeringstroepen de stad Tel Kelakh onder vuur namen.

Dit melden activisten aan persbureau Reuters. Syrische troepen proberen demonstraties tegen het regime in de stad aan de Libanese grens met tanks en bombardementen de kop in te drukken. De bombardementen concentreerden zich op verschillende wijken in de stad. Volgens activisten kunnen gewonde burgers niet naar het ziekenhuis omdat deze afgesloten is door veiligheidsdiensten. Gisteren vielen ook al drie doden door beschietingen in de stad.

De Libanese autoriteiten hebben de grenscontrole verscherpt nadat grote aantallen Syrische burgers de grens naar Libanon overstaken. Volgens een Libanese woordvoerder willen de autoriteiten voorkomen dat mensen illegaal het land binnen komen. De afgelopen weken hebben volgens Libanon al honderden Syriërs hun land ontvlucht.

Een gevluchte inwoner van Tel Kelakh vertelde op de Libanese televisie dat aanhangers van de Syrische president Bashar al-Assad met messen door de straat lopen op zoek naar demonstranten en dat zij gesteund worden door het leger en de politie.

 

Syrië veroordeelt Israëlische beschietingen

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/05/15/syrie-veroordeelt-israelische-beschietingen/

De Syrische autoriteiten veroordelen de Israëlische beschietingen van betogers bij de grens bij de Golanhoogvlakte, de Palestijnse gebieden en bij de grens met Libanon.

In een verklaring van het Syrische ministerie worden de beschietingen bestempeld als "criminele activiteiten", meldt persbureau Reuters. Volgens het Syrisch staatspersbureau SANA houdt het ministerie de internationale gemeenschap verantwoordelijk voor de incidenten en noemt dit de bloedigste confrontatie in jaren.

Het Israëlische leger voerde onder andere een aanval uit op een groep Syriërs die de grens bij de Golanhoogvlakte wilde oversteken. Volgens een televisiezender werden hierbij zeker vier mensen gedood en raakten zeker zestig mensen aan beide kanten van de grens gewond. Het Israëlische leger zei eerder dat er alleen waarschuwingsschoten zijn gelost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten