donderdag 3 maart 2011

Israël staat export tuinbouwprodukten uit Gazastrook toe

 
De Nederlandse regering zet zich al jaren in om de export van landbouwprodukten uit de Gazastrook weer op gang te brengen. Israel staat die sinds de machtsovername door Hamas nog maar mondjesmaat toe, omdat inkomsten direct of indirect het Hamas regime ten goede komen.
De titel hieronder "Israel helpt Gaza" vind ik daarom nogal misleidend.
 
Interessante vragen die dit oproept:
1- Verdienen de Israeli's ook aan deze export via hun grondgebied en havens?
2- Welk land van herkomst komt er op deze cherrytomaatjes te staan?
3- Als de Israeli's er "Made in Israel" opzetten, zullen de Israel-boycot activisten dan de cherrytomaatjes uit Gaza gaan boycotten?
4- Of zullen ze ze boycotten omdat de opbrengst (zie vraag 1) direct of indirect ook het Israelische regime en haar "racistische bezettingspolitiek" ten goede komt?
 
Wouter
__________
 
 
Israël helpt Gaza met export cherrytomaten


Tholen - De coördinator van de overheidsactiviteiten in Judea, Samaria en Gaza heeft zondag aangekondigd dat Israël haar agrarische hulp bij de export vanuit de Gazastrook zal uitbreiden. Het project wordt aangestuurd door de Nederlandse overheid. De woordvoerder vertelde dat een beslissing van het Ministerieel Comité voor de Veiligheid heeft geadviseerd om de economische activiteiten in de Gazastrook uit te breiden. Er zal deze week begonnen worden met de export van cherrytomaten. De tomaten zullen door Kerem Shalom naar de markten in Europa verzonden worden. Ook werd melding gemaakt van de intensieve samenwerking van coördinator Eitan Dangot met de veiligheidsautoriteiten van de grensovergangen, vertegenwoordigers van de Nederlandse overheid en de Palestijnse Autoriteit.   

De woordvoerder benadrukte dat Israël veel belang hecht aan de betrokkenheid van de internationale gemeenschap bij de uitvoering van haar beleid ten aanzien van de burgerbevolking in Gaza die niet betrokken zijn bij terrorisme tegen Israël, en dat Israël economische projecten in de Gazastrook wil blijven uitvoeren. Dit project is bekend als het Nederlands Overheids Project en bevat ook de uitvoer van 367 ton aardbeien, 5,3 miljoen anjers en 6 ton paprika's. De aankondiging op de uitbreiding van de export uit de "Strip" komt enkele dagen na een raketaanval op Be'er Sheva.

Bron: israelnationalnews.com
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten