donderdag 3 maart 2011

Iran dreigt met boycot Olympische Spelen om zionistisch logo

Het logo van Olympische Spelen 2012 in Londen.
 
Volgens Achmadinejad wordt de wereld beheerst door zionisten, en voert hij eenzaam de vrijheidsstrijd tegen deze duivels aan. Daarmee is hij net zo losgeslagen van de realiteit als Ghadaffi, die beweert dat het Libische volk van hem houdt en voor hem zal sterven, en er alleen demonstraties van zijn aanhangers waren. Het lijkt soms hilarisch, maar deze mensen leiden wel landen met olie en andere bronnen, maken atoombommen, steunen en financieren terroristische groeperingen en onderdrukken miljoenen mensen in hun eigen land.
 
RP
-----------
 

Iran dreigt met boycot Spelen om logo

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2698/Sport/article/detail/1853901/2011/03/01/Iran-dreigt-met-boycot-Spelen-om-logo.dhtml
Van onze redactie − 01/03/11, 11:59

AMSTERDAM - Het Internationaal Olympisch Comité heeft een klacht van Iran over het logo van de Olympische Spelen van 2012 in Londen afgewezen. Iran is daar niet over te spreken, en dreigt weg te blijven uit Londen.

Volgens Iran zou het logo voor het woord Zion staan, en daarom racistisch zijn. Het IOC vindt dat daarvan geen sprake is. 'Het logo van de Spelen in Londen in 2012 weerspiegelt het getal 2012, en verder niets.'

Het logo, in verschillende kleuren uitvoerbaar, toont inderdaad de vier cijfers, wat schots en scheef door elkaar. Zion, het woord dat Iran erin ziet, staat voor Jeruzalem, de hoofdstad van Israël; niet bepaald de beste vriend van Iran. Sterker nog: Iran erkent Israël niet eens.

Vandaar dat het land IOC-president Jacques Rogge een brief stuurde met daarin de klacht.

Doelen in gevaar
'Ook andere landen, waaronder islamitische naties, zullen zeker op dit racistische logo reageren, en dit kan de doelen van de Olympische Spelen in de wereld in gevaar brengen', zei Bahram Afsharzadeh, de secretaris-generaal van het Iraanse olympisch comité tegen een persbureau.

Volgens Afsharzadeh zou de verwerping van de klacht door het IOC weleens vergaande gevolgen kunnen hebben. 'Het zou invloed kunnen hebben op de aanwezigheid van enkele landen, in het bijzonder van Iran.'

Het is niet de eerste keer dat het logo van de Spelen van 2012 voor opschudding zorgt. Na de bekendmaking in 2007 ontstond er in Groot-Brittannië grote beroering, zij het om een heel andere reden. Toen stuitte vooral de lelijkheid veel Britten tegen de borst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten