dinsdag 15 juni 2010

'Wanneer rechts kabinet niet lukt is het de schuld van de Joden'


Niet alleen binnen links wordt geloofd in Joodse complotten. Harry Mens van het programma 'Business Class' zei in een interview met Arend-Jan Boekestijn dat informateur Uri Rosenthal samen met Lodewijk Asscher en Job Cohen een lobby had gevormd om naar een paars kabinet toe te werken. Het schoot blogger Isser van Israned, zelf rechts van het midden, in het verkeerde keelgat. We kunnen er in ieder geval niet vanuit gaan, dat wanneer de publieke omroep straks onder Rutte I flink wordt uitgekleed en van haar linkse imago verlost, er een einde komt aan de antisemitische complottheorieën. Linksom of rechtsom, sommige mensen houden ervan de Joden altijd de schuld te geven.
 
RP
---------------
 
maandag 14 juni 2010

Wanneer rechts niet lukt is het de schuld van de JodenWeinig aandacht aan besteed. Het was een kleine hick-up op twitter, maar daar bleef het bij. Niet bij mij. Het bleef namelijk knagen. Wat is het geval. Business Class van en door Harry Mens had een item over de coalitie. Harry Mens interviewde Arend Jan Boekestijn en de heer Mens deed daarbij de volgende onverkwikkelijke uitspraak:

"Uri Rosenthal voorzitter van de Eerste Kamer van de VVD. Ik heb het in de aanloop naar de verkiezingen niet willen gebuiken, maar ik heb in de wandelgangen toen gehoord dat hij een soort lobby had opgetuigd met Ascher uit Amsterdam en Ascher op zijn beurt weer met Cohen. Zij alle drie Joodse mensen en dat ze toch met elkaar een kongsi hebben gevormd om naar paars toe te gaan.

Harry Mens maakt zich belangrijker dan hij in werkelijkheid is. Met valse beschuldigingen, geruchten en "ik heb gehoord dat" probeert Harry Mens zelf een complottheorie in elkaar te draaien waar de honden geen brood van lusten.

Naar aanleiding van zijn uitspraak die rechtstreeks uit het antisemitische boek "The Protocols of the Learned Elders of Zion" lijkt gekopieerd heeft het Centraal Joods Overleg om een gesprek verzocht met Harry Mens.

Hier de clip van de uitspraak van Harry Mens (met dank aan Marienepien1)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten