maandag 14 juni 2010

Nieuwe 'Free Gaza' vloot telt mogelijk 50 schepen


De hulp van de vorige 'Free Gaza' vloot ligt te rotten op een Israelische legerbasis omdat Hamas en hulporganisaties weigeren de hulp in ontvangst te nemen. Niemand schijnt meer om de oude schoenen, verlopen medicijnen, rolstoelen en andere zaken te geven, maar men is intussen druk bezig om een nieuwe vloot te organiseren. Dat maakt één ding nogmaals duidelijk: het doel van die vloten is niet om humanitaire hulp bij de Palestijnen in Gaza te krijgen, maar om Israel onder druk te zetten om de blokkade op te heffen zodat Hamas er kan invoeren wat het wil. Het doel is om Israel opnieuw gezichtsverlies te laten lijden, om het opnieuw in verlegenheid te brengen en het verder te delegitimeren. Met hulp voor de arme Gazanen heeft het allemaal weinig te maken.
 
RP
------------
 
 
'50 ships may join Freedom Flotilla II'
Published Saturday 12/06/2010 (updated) 12/06/2010 21:23
http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=291535
 
Bethlehem - Ma'an/Agencies - The next Gaza aid flotilla may be much bigger than the first.
 
Yasser Qashlaq, director of the Free Palestine Movement, said Thursday that up to 50 ships could join the Freedom Flotilla II, the International Middle East Media Center reported.
 
Meanwhile, the movement, in cooperation with Reporters Without Borders, is organizing a new mission to send educational supplies to the children of the besieged Palestinian territory.
 
Qashlaq told IMEMC that a ship would depart from Lebanon within a week.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten