donderdag 17 juni 2010

Hezbollah betrokken bij nieuwe poging Gaza blokkade te doorbreken


Hezbollah stuurt ook een schip naar Gaza, dat daar, net als diverse Iraanse schepen, dit weekeinde verwacht wordt. Men heeft al gedreigd Israelische soldaten aan te zullen vallen als zij de schepen tegenhouden. Het kan dus een heet weekeinde worden op zee. Zal het Hezbollah ook lukken, net als de IHH op het Turkse schip, om internationaal te worden aangezien voor een humanitaire liefdadigheidsorganisatie die slechts begaan is met de arme mensen in Gaza of is de wereld dit keer iets wakkerder?
 
RP
-------------


Missing Peace - Informatie en Fact Finding Project
Persbericht
Jeruzalem 16 juni 2010
Hizbollah betrokken bij nieuwe poging blokkade van Gaza te doorbreken
 
 
Goed ingelichte kringen in Israel en Libanon melden vandaag dat aanstaand weekend een nieuwe poging zal worden ondernomen om door de Israelische maritieme blokkade voor de kust van Gaza te breken.
 
Twee schepen zullen op vrijdag vanuit Libanon richting Gaza vertrekken.
 
De "Free Palestine" beweging en de onbekende beweging "Reporters without limits" zijn de drijvende krachten achter dit konvooi.
 
Op het ene schip zullen 50 journalisten en 20 "activisten" meevaren. De organisatie van de andere boot - een "alleen voor vrouwen" schip – is in handen van Samir Shark el-Hadj de eerste vrouw van Hizbollah 's voormalige hoofd van binnenlandse veiligheid Ali El-Hadj.
 
In een interview op  El Alam (Iraanse TV) bedreigde Samir Shark El Hadj Israel en zei dat indien Israel de boten probeert te stoppen de IDF soldaten zullen worden aangevallen.
 
Het is de eerste keer dat Hizbollah betrokken is bij de organisatie van een konvooi om de blokkade voor de kust van Gaza te doorbreken.  Hizbollah leider Nasrallah verklaarde eerder dat Free Palestine door Hizbollah geholpen zou worden. Twee dagen daarna rapporteerde de Libanese zakenman Yasser Kashlak van de Free Palestine beweging dat de financiering van het konvooi rond was.
 
Dit konvooi zal Israel voor een groot dilemma plaatsen. De schepen komen uit een vijandelijk land, wat officieel met het Turkse konvooi niet het geval was. 
 
Een gewelddadige confrontatie op zee met dit konvooi of met de schepen die Iran volgende week wil sturen, zal gemakkelijk kunnen uitgroeien tot een groter conflict met Hamas, Hizbollah en Iran.
 
================
Missing Peace
Team Jeruzalem
00972546300116
www.missingpeace.eu
info@missingpeace.eu
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten