donderdag 6 maart 2008

73% Israëli's ontevreden met pogingen Qassams te stoppen, 21% wil met Hamas praten

Geen meerderheid dus voor onderhandelingen met Hamas volgens deze enquete maar slechts 20%, in tegenstelling tot een enquete gepubliceerd in Haaretz een paar weken geleden. De vraag is wat je onder 'onderhandelingen' verstaat. Er wordt achter de schermen indirect voortdurend onderhandeld met Hamas en Hezbollah over de ontvoerde soldaten, maar dat is natuurlijk wat anders dan met Hamas om de tafel zitten en een langdurig bestand overeenkomen. Er is overigens eerder overeen gekomen tijdelijk het vuren te staken, maar het kwam nooit tot een officieel bestand.
 
What's in a name? Uiteraard werden de Haaretz cijfers door de NRC en andere antizionisten aangehaald om te laten zien dat zelfs een meerderheid van de Israëli's voor praten met Hamas is en dit 'taboe' dus van tafel kan. Het 'taboe' wel, maar het probleem blijft dat Hamas de vernietiging van Israël voorstaat, en alleen een bestand zal sluiten waar het zelf voordeel van heeft. Oeps, dat vinden antizionisten natuurlijk niet erg.  
 
Ratna
-----------------------

Channel 10: 73% dissatisfied with gov't attempts to stop Kassam fire
 
JPost.com Staff , THE JERUSALEM POST
 

73 percent of Israelis are "dissatisfied" with the government's conduct in trying to stop the Kassam fire, a Channel 10 survey showed Wednesday.
 
44% of those surveyed said they supported a wide scale operation in Gaza, 20% favored pinpoint operations against terror cells and 21% said they would back negotiations with Hamas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten