woensdag 20 juni 2012

Neonazi's hielpen Palestijnen in 1972 bij overval op Israëlische atleten

 

Het is bekend, hoewel er weinig over wordt geschreven, dat er allerlei verbanden zijn en vooral waren tussen Palestijnse terreurorganisaties en radikaal links, maar een link met de neonazi's is zeldzamer. Dat is opvallend, want neonazi's delen hun afkeer van Joden en dus ook hun staat met Palestijnse terreurorganisaties. Daarnaast zijn ze, evenals delen van radikaal links, voor het gebruik van geweld om hun ideeën c.q. ideologie op te leggen en doelen te bereiken. 

 

RP

------------

 

'Neonazi's hielpen Palestijnen in 1972 bij overval op Israëlische atleten'

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3272479/2012/06/17/Neonazi-s-hielpen-Palestijnen-in-1972-bij-overval-op-Israelische-atleten.dhtml

Door: redactie 
17-6-12 - 13:45  bron: Der Spiegel

De Palestijnen van 'Zwarte September' die in 1972 tijdens de Olympische Spelen in München Israëlische atleten hebben gegijzeld en er elf hebben vermoord, hebben hulp gekregen uit neonazistische hoek, zo heeft het Duitse weekblad Der Spiegel vandaag op zijn website gemeld.

Der Spiegel keek een rapport van 2.000 bladzijden in dat desgevraagd door de binnenlandse geheime dienst (BfV) werd vrijgegeven. 

Er dook een brief op van de politie van Dortmund die ongeveer zeven weken voor de Spelen de BfV meldde dat Saad Walli, een man met 'Arabisch uiterlijk samenzweerderig' was aangetroffen met de neonazi Willi Pohl. Die had tegenover zijn toenmalige werkgever opgeschept over zijn contacten met de radicale vleugel van de Palestijnse Bevrijdingsbeweging PLO. 

Saad Walli was een schuilnaam voor de Palestijnse terrorist Aboe Daoed, de draaischijf van de aanslag in het Olympisch dorp.

Het weekblad vond naar eigen zeggen geen aanwijzingen dat de geïnformeerde autoriteiten iets hebben ondernomen om Daoed te vinden. De Palestijnen konden aldus klaarblijkelijk ongehinderd hun actie in München voorbereiden.

Crimi-auteur
Volgens Der Spiegel hielp de neonazi de Palestijn niet enkel bij het vervalsen van paspoorten en andere documenten. Pohl, nu bedrijvig als crimi-auteur, is er naar eigen zeggen bijna zeker van dat hij onwetend betrokken was bij de voorbereiding van de aanslag. Zo heeft hij Daoed rondgereden doorheen de Bondsrepubliek waar hij in meerdere steden Palestijnen heeft ontmoet.

Na 
de mislukte bevrijdingsactie waarbij de Duitse politie vijf terroristen heeft doodgeschoten, was Pohl weer van de partij toen de Palestijnen wraak wilden nemen, vervolgt Der Spiegel. 

In opdracht van het hoofd van de Palestijnse geheime dienst Aboe Ijad zou hij gijzelnames in de dom van Keulen en in stadhuizen van grote Duitse steden voorbereiden.

Dreigbrief
Eind oktober 1972 werden Pohl en medeplichtigen opgepakt in München. Ze waren in het bezit van onder andere machinepistolen en handgranaten, alsmede een dreigbrief van Zwarte September aan het adres van de rechter die een onderzoek instelde naar de drie terroristen die het bloedbad van München hadden overleefd.

Ook bij die granaten ontpopte Pohl zich als een helper van Zwarte September, vervolgt Der Spiegel. Zij zijn immers van een 'uiterst zeldzaam fabrikaat': Belgische granaten met Zweedse springstof die enkel voor Saoedi-Arabië waren gemaakt. Met bouwtechnisch gelijkwaardig springtuig hebben de PLO-terroristen bij de bevrijdingsactie hun elf gegijzelden gedood.

Onwettig wapenbezit
Ondanks de indrukwekkende bewijslast kreeg Pohl in 1974 volgens het weekblad 'slechts' twee jaar en twee maanden cel wegens onwettig wapenbezit. Vier dagen na de gerechtelijke uitspraak was de man alweer op vrije voeten en ging hij naar Beiroet.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten