woensdag 20 juni 2012

Militairen Libanon doden Palestijn

 

Dit nieuws is velen ontgaan, want voor de problemen en discriminatie van Palestijnse vluchtelingen in Libanon is nauwelijks aandacht. Bij de strijd in het Libanese vluchtelingenkamp Nahr-el-Bared in 2007 vielen geen tientallen maar honderden Palestijnse slachtoffers en vele duizenden zijn weggevlucht uit het kamp, dat voor een groot deel door het Libanese leger werd verwoest. Maar het is al heel wat dat het ND uberhaupt melding maakt hiervan. 

 

RP

----------- 

 

Militairen Libanon doden Palestijn

http://www.nd.nl/artikelen/2012/juni/15/militairen-libanon-doden-palestijn

BEIROET - Bij een gewelddadige confrontatie bij een vluchtelingenkamp in het noorden van Libanon hebben militairen een Palestijn doodgeschoten. Dat heeft het Libanese staatspersbureau NNA vrijdag gemeld. Ook viel er een Palestijnse gewonde.

Een menigte Palestijnen omsingelde de militairen en begon hen te bekogelen met stenen, aldus NNA. De militairen hadden even daarvoor een jongeman gearresteerd, omdat die probeerde een motor het kamp binnen te smokkelen.

De spanningen tussen Palestijnse bewoners van het vluchtelingenkamp Nahr el-Bared, in de buurt van de havenstad Tripoli, en Libanese militairen zijn nog altijd hoog. Dat is het gevolg van drie maanden van gevechten in 2007 tussen het leger en een door Al-Qaida geïnspireerde extremistische islamitische groepering. Deze strijd kostte aan 168 militairen en tientallen opstandelingen en Palestijnse burgers het leven.

geplaatst:  15-06-2012 - 21.00

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten