donderdag 27 oktober 2011

Vrijgelaten terrorist: 'Ik probeer weer Joden te doden'

 
Wafa al-Bis werd in 2005 voor ernstige brandwonden behandeld in een Israelisch ziekenhuis. Haar dankbaarheid toonde ze door een poging zich daar op te blazen, temidden van de doctoren die haar genazen. Zover kon het gelukkig niet komen; ze werd bij een checkpoint opgemerkt en haar explosieven op afstand gedetoneerd. Ze heeft 6 jaar in de gevangenis gezeten en is vastbesloten haar oude ambitie weer op te pakken.
 
RP
-----------
 
Vrijgelaten terrorist: 'Ik probeer weer Joden te doden'
 
Wafa al-Bis kreeg vorige week een nieuw leven, toen ze als een van de 1.027 gevangen terroristen werd vrijgelaten door Israël in ruil voor Gilad Shalit. Maar anders dan redelijke mensen die een tweede kans krijgen, zei Bis dat ze opnieuw een zelfmoordterrorist wil worden.

Bis werd in 2005 gearresteerd, toen soldaten bij een grensovergang tussen Gaza en zuid Israël een bom van 22 pond in haar ondergoed genaaid vonden. Bis wilde een ​​vergunning voor medische behandeling in Israël te gebruiken om in het ziekenhuis te komen en dit op te blazen. In plaats daarvan probeerde ze de soldaten doden die haar tegenhielden, maar de ontsteker was defect.

Na zes jaar in de gevangenis, en ondanks dat ze is vrijgelaten door Israël, heeft ze geen spijt en zal ze opnieuw proberen mensen te doden.

"Zolang er bezetting is in geheel Palestina worden [dat wil zeggen een Palestijnse staat alleen in Judea, Samaria en Gaza zal niet genoeg zijn], zullen martelaren zich verzetten en vechten, en ik zal een van de eerste strijders zijn", vertelde Bis aan de Daily Telegraph in Londen. "Dit is een eervolle zaak en ik wilde wel drie maal zelfmoordterrorist zijn als dat kon."

Bis is niet de enige. Veel meer vrijgelaten terroristen hebben gezworen weer geweld te gaan gebruiken. In tegenstelling tot eerdere uitwisselingen heeft Israël niet eens de gevangenen overeenkomsten laten ondertekenen om niet terug te keren naar terroristische activiteiten. Men wist dat ze dit hoe dan ook toch doen.

Een andere ex-gevangene die van plan is om opnieuw onschuldige Joden aan te vallen is Ahlam Tamimi. In 2001 was Tamimi de bestuurder voor een zelfmoordterrorist, die de Sbarro pizzeria in het centrum van Jeruzalem opblies, daarbij 16 mensen doodde en 130 verwondde. Onder de dodelijke slachtoffers waren zeven kinderen en vijf leden van een gezin. Tamimi is naar het buurland Jordanië gestuurd, als één van de voorwaarden voor haar vrijlating. In een interview met AmmonNews in het weekend zei ze: "Ik heb nooit spijt gehad van wat ik heb gedaan, en indien ik nog een kans krijg doe ik het weer."

Verwacht wordt dat in de weken na de gevangenenruil nog veel meer vrijgelaten Palestijnen met lokale media zullen spreken en hun toekomstplannen bekend maken.

25-10-2011 | bron: Israël Today
 
 

1 opmerking:

  1. “GAZA Wanstad Uitzendbureau” heeft het de eerste week, na alle ophef over een grote, gemeenschappelijke ruil maar druk gehad! Maar liefst 1027 nieuwe vacature’s zijn er beschikbaar gekomen en ruim 400 werkzoekenden hebben zich reeds ingeschreven. 40 van hen zijn meteen naar onder andere Syrie en Turkije uitgezonden om zich daar te vestigen.
    Ervaring hebben ze genoeg ze zijn alleen wegens omstandigheden een poosje uit de roulatie geweest. Tijdens hun afwezigheid hebben ze goed nagedacht over hun toekomst en vooral welke functie hen het meest aanspreekt. Sommigen moeten weer onderaan de ladder beginnen maar van de meesten is hun uitmuntende loopbaan algemeen bekend. Ondanks dat onder de werkzoekenden meer mannen (450) tegenover (27) vrouwen zijn, mogen we de vrouwen zeker niet onderschatten. Zo heeft een mooie, jonge nieuwslezeres in 2001 haar sporen ruim verdiend met het vervoeren van een topmanager die op plaats van bestemming maar liefst 15 (waaronder 5 Nederlandse) doelstellingen wist te behalen! Zij beschikt over een groot charisma en zal uitstekend passen in een leidinggevende functie waarin ze een inspiratie zal zijn voor de nieuwe generatie. Een voormalig secretaresse, met een ongekende wil om de beste te worden, heeft in 2001 een 16-jarige stageloper onder haar hoede genomen op de Westbank. Dankzij haar heeft hij daar een mooi werkplekje gevonden want er is nooit meer iets van hem vernomen! Een oud-agent van een politiebureau in Ramallah heeft op 12 oktober 2000 grote roem vergaard door zijn medewerking te verlenen aan het uitschakelen van 2 vermeende spionnen. Hij heeft ze lang en daadkrachtig ondervraagd en uiteindelijk al het belastende bewijs zo het raam uitgegooid!! Maar alleen voor degenen met de allerbeste CV’s krijgen een kans de absolute top bereiken. Deze toppers krijgen een eenmalig project aangeboden met als gevolg, dat bij goede afronding van dit project, je voor eeuwig als held zal worden herdacht door een heel volk!
    Hierbij nog even een greep uit de openstaande vacature’s: raketarchitect, logistiek oproermedewerker, chauffeur (gevaarlijk stoffen), bomriemen produceren, in- en verkoop wapentuig, vakbekwame (aan) slagers, tunnelgravers, pr-medewerker, uitvoerend producent (minimaal HAVO) en nog enkele administratieve functie’s voor het bijhouden van behaalde doelstellingen. Er is uiteraard, voor de minder ervaren werkzoeker, altijd de mogelijkheid om intern een opleiding te volgen die overigens volledig wordt vergoed door de overheid. Door de massale opkomst van gretige werkzoekenden is al snel besloten om degenen met de meeste ervaring onmiddellijk aan een baan te helpen. Op woensdag 27 oktober konden zij, na kort overleg, meteen aan de slag. De uitslagen hiervan zijn helaas ietwat teleurstellend maar ze zullen er in de toekomst alles aan doen om hun missie en daarmee zoveel mogelijk doelstellingen te volbrengen!!

    BeantwoordenVerwijderen