vrijdag 28 oktober 2011

Bestseller Morris 'Een staat, twee staten' in Nederlands

 
Ik heb het boek onlangs in het Engels gelezen. Veel van wat Morris beschrijft was mij al bekend van vooral pro-Israelische websites en blogs, maar het prettig te lezen dat dit niet een eenzijdige maar een vrij betrouwbare, historisch verantwoorde weergave is van de geschiedenis van het denken en onderhandelen over een één- of tweestatenoplossing. Daarnaast geeft het boek extra context en achtergronden die in het bestek van een artikel in een krant of op een website meestal ontbreekt.
 
Wouter
__________
 
 
Bestseller Morris 'Een staat, twee staten' in Nederlands
wo 26-10-2011

De Nederlandse vertaling van het onderzoek 'Een staat, twee staten' van Benny Morris is nu verkrijgbaar in onze webwinkel.

'Een staat, twee staten' is de Nederlandse vertaling van het succesvolle en veel geprezen onderzoek van Israelische historicus Benny Morris naar de verschillende oplossingen die in de afgelopen zes decennia voorgesteld zijn voor het beëindigen van het Israelisch-Palestijns conflict. In het licht van de Palestijnse gang naar de VN voor het uitroepen van een Palestijnse staat, is het onderwerp op dit moment actueler dan ooit.

Morris staat wereldwijd bekend om zijn onpartijdige en gedegen onderzoek, dat taboes doorbreekt en - ook zijn eigen - vooroordelen weerlegt. Het CIDI is dan ook trots dit werk aan het Nederlandse publiek te mogen presenteren als het meest recente boek in de CIDI-Informatiereeks.

Achterflap

Een staat, twee staten is een kritisch onderzoek naar de doelstellingen van het Zionisme en de Palestijnse nationale beweging. De 'nieuwe historicus' Benny Morris gaat daarbij diep in op de diverse voorstellen voor één of twee staten, die Palestijnen en vertegenwoordigers groeperingen / Israel in de loop der tijd hebben gedaan. Een staat, twee staten kijkt naar de wil – of de onwil – van Palestijnen en Israeli's om te komen tot een compromis. Op een onbevangen wijze beoordeelt Morris de uitvoerbaarheid en bruikbaarheid van de voorgestelde oplossingen in het licht van een complexe en bittere werkelijkheid. Zijn hele baanbrekende carrière lang heeft Morris nieuwe vormen gegeven aan ons begrip van het Israelisch-Arabisch conflict. Ook in dit boek vindt hij weer een nieuwe benaderingswijze.

"Morris is een van de meest gezaghebbende historici van het Israelisch-Arabisch conflict. In zijn nieuwe boek komt hij met een actuele interpretatie en met voorstellen voor een oplossing." – Walter Laqueur

"Somber, bondig, raakt precies de kern." – Elliot Jager, Commentary

"Ik kan er niet sterk genoeg op aandringen: lees Een staat, twee staten." – Susie Linfield, TruthDig.com

"Een must voor de discussie over de status van Palestina bij de VN" – Ronny Naftaniel, directeur CIDI.

Over de auteur:

Benny Morris doceert geschiedenis aan de Ben-Gurion Universiteit in Israel. Hij heeft vele boeken op zijn naam staan, waaronder 1948: A History of the First Arab-Israeli War, waarvoor hij de National Jewish Book Award won, Righteous Victims: A History of the Zionist-Arab Conflict, 1881-2001 en The Birth of the Palestinian Refugee Problem Revisited.

Bestel het boek hier in de CIDI Webshop

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten