vrijdag 8 juli 2011

Hamas begint mannelijke kappers in Gaza te arresteren

 

Natuurlijk zouden de flotillista's ook tegen dit soort onrecht actie hebben gevoerd in Gaza, niet? Ze zijn immers voor gelijkheid tussen man en vrouw en tegen religieuze dwang, of is dat alleen wanneer het Israel betreft? Uiteraard is dit maar een van de vele voorbeelden van dwang en discriminatie in Gaza, en zijn er schrijnender zaken zoals de problemen die mensen en organisaties die enige kritiek durven uiten op het Hamas regime ondervinden, religieuze minderheden en homo's. Tot nu toe stonden de flottilista's (en apologeten van de Palestijnen uberhaupt) kritiekloos tegenover het Hamas bewind, dat immers door de bevolking is gekozen (dus is het geen probleem dat ze diezelfde bevolking onderdrukken en raketten afschieten op Israel en de Holocaust ontkennen en kinderen indoctineren etc.), dat zozeer de voet wordt dwars gezet door Israel en de internationale gemeenschap dat het geen kans krijgt te laten zien hoe humaan het eigenlijk wel niet is en dat eerlijk, heus waar, veel gematigder is dan we in het Westen denken (ondanks het feit dat het in de media constant als pragmatisch wordt afgeschilderd en men geregeld bezoek krijgt van allerlei zogenaamd verlichte westerlingen die menen dat Hamas ten onrechte wordt geïsoleerd). 

 

RP

----------- 

 

Hamas starts arresting male hairdressers

 

From the BBC:

 

The Hamas government in Gaza has begun enforcing a law introduced last year banning men from cutting women's hair.

Until now, the law had not been enforced, but this week at least one male hairdresser in Gaza was arrested.

Male hairdressers for women are regarded by many Muslims as against Islamic tradition.

The move is seen as an attempt to bolster Hamas's Islamic credentials against critics who say it has become too moderate.

The reality is in Gaza - with its huge Muslim majority - most women do not want to have their hair cut by men.

Nevertheless a few salons have clung on, where male hairdressers work.

This week they are sitting idle outside their shops, fearful of arrest if they step inside.

Adnan Barakat, a hairdresser with 27 years experience, said:"Without work, I am like a dead man, because I am without work. The salon cannot work without me. This is my work since 1984. I haven't another work. What can I do?"

Others, like Mr Barakat, complain they are being watched by undercover police.

Hamas argues it is only enforcing a law that the majority of people here want.

 

I guess it is hard to get your hair styled when you are wearing a burqa.

It's a real shame that the flotilla imploded. Because you just know that those champions of human rights would have spent a day protesting and singing songs of solidarity with the hairdressers.

(h/t Folderol)

 Elder of Ziyon   

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten