woensdag 2 februari 2011

Tien jaar cel voor Palestijn van 70 die in 1981 land verkocht aan Joden


Toen een paar weken geleden een aantal rabbijnen in Israel opriepen om geen land meer te verkopen aan Arabieren, was het land en de wereld te klein. De bekende antizionisten spraken er schande van en vielen sympathisanten van Israel hierop aan, ook al werd de oproep algemeen veroordeeld in zowel Israel als onder sympathisanten daarbuiten.
Ondertussen is het verboden onder de Palestijnse Autoriteit om land te verkopen aan Joden, maar dat is geen enkel probleem. Je zult er Meulenbelt of Pesoptimist of Van Houcke niet over horen, en de NRC noch Trouw zullen er aandacht aan besteden. Ik ben dan ook benieuwd of onderstaand bericht een Nederlandse krant heeft gehaald, okay, heel misschien het Reformatorisch Dagblad. Het is toch eigenlijk intriest dat je voor een beetje fatsoenlijk nieuws over Israel in een Nederlandse krant tegenwoordig bij het RD of het ND moet zijn? Die kranten kun je online niet eens op zondag bekijken!
 
RP
---------
 

Arab sentenced to prison for selling land to Jews

http://elderofziyon.blogspot.com/2011/02/arab-sentenced-to-prison-for-selling.html
 
 
Palestine Press Agency reports that a man has been sentenced to prison for selling land to an Israeli.

The regional court in Nablus ruled on Tuesday against the Salfit man, sentencing him to ten years in prison for selling land to Israelis.

The accused is 70 years old, and he sold the land in 1981.

He violated the Article 114 of the [Jordanian] Penal Code of 1960 number 16, which prohibits selling land to "the enemy," with "the enemy" specifically defined elsewhere as "any man or judicial body [corporation] of Israeli citizenship living in Israel or acting on its behalf."

After Jordan's peace treaty with Israel, this law was revised, but the Palestinian Arabs still use the 1960 Penal Code - even though they have a draft law to replace it with a similar law mandating the death penalty for anyone selling land to "the occupier."

It is interesting that the Palestinian Arab court system still legally defines Israel as "the enemy."

2 opmerkingen:

 1. Beste Ratna Pelle,
  Je zult mij er inderdaad niet over horen. En wel omdat ik het ermee eens ben dat mensen in Palestina die grond aan Joden verkopen, daarvoor woden gestraft. Het is namelijk een erg onvaderlandse daad. Dit in tegenstelling tot Joden die geen grondbezit in Israel aan Arabieren willen verkopen. Dat is gewoon een bewijs van racisme.
  Hoezo dat onderscheid?
  Wel, het is eigenlijk te belachelijk voor woorden dat dat voor sommigen niet meteen duidelijk schijnt te zijn. Maar hier gaan we dan:
  Joden in Israel die vinden dat Arabische landgenoten hun grondbezit niet mogen kopen, zijn Arabierenhaters die geen Arabische buren willen - of erger - mensen die vinden dat er voor hun Arabische landgenoten in Israel helemaal geen plaats is. Aan het grondbezit van de staat Israel verandert het al of niet verkopen van grondbezit aan Palestijnse Israeliers namelijk helemaal niks. Israel wordt er geen vierkante centimeter kleiner door. Palestijnen van buiten Israel kunnen namelijk helemaal geen grond in Israel kopen, ze mogen meestal het land zelfs niet eens in.

  Hoe anders is de situatie in wat we Palestina zullen noemen, maar wat in feite de bezette gebieden zijn. Wie daar grond verkoopt verandert namelijk wel degelijk iets aan de status van het gebied. Als je je zich weleens hebt vediept in het bestaan van Israelische nederzettingen in bezet gebied, bijvoorbeeld, dan weet je dat dit plaatsen zijn waar, ondanks het feit dat dit geen grondgebied betreft dat tot het eigenlijke Israel behoort, Joden zijn gaan wonen die nu claimen dat ook dit door hun in bezit genomen gebied deel moet uitmaken van de Joodse staat. M.a.w. Joden die in bezet Palestina land kopen doen dat niet met de bedoeling staatsburger te worden van een eventueel nog uit te roepen Palestijnse staat, maar om aan het gebied van die staat land te onttrekken en dat bij Israel te voegen. En dat onttrekken van land aan het Palestijnse grondbezit gaat op veel manieren (bijvoorbeeld omdat de bezettingsautoriteiten het land onteigenen, of doordat ze eigendomsactes en kadastrale gegevens ongeldig verklaren, dan wel via regelrechte diefstal, of ook - inderdaad - wel via koop.
  Jij wilt dit kopen van land om het van de Palestijnen af te pakken en aan Israel te geven op één lijn stellen met een Israelische Arabier/Palestijn die een huis koopt in Tel Aviv (aangenomen dat hij dat kan, want dat is voor Palestijnen lang niet altijd mogelijk - bijvoorbeeld als het gaat om grondgebezit van het Joods Nationala Fonds). Maar dat is natuurlijk toch een beetje appels met peren vergelijken.

  Ik hoop dat ik met deze uiteenzetting een beetje heb bijgedragen aan een beter begrip van de situatie, en de verschillen die soms verscholen zitten in de fijnere details. In de hoop hiermee wat duidelijker te hebben gemaakt waarom ik denk dat het niet raar is dat zo'n Palestijn die land aan Joden verkoopt wordt gestraft,
  Met hartelijke groet,
  Abu Pessoptimst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk Abu,
  Excuseer mijn krasheid, maar je bent full of crap. Die oproep van de rabijnen was in essentie gebaseerd op (interpretaties van) religieuze geschriften, niet op racisme, en Palestijns verzet tegen Israel is deels ook op religieuze opvattingen (Dar al-Islam) gestoeld. Dat je je niet uitspreekt tegen het feit dat men een 70-jarige man om die reden voor 10 jaar in de cel gooit (officieel staat zelfs de doodstraf op zijn 'landverraad'), getuigt niet bepaald van een zuivere moraal. In Israel is landverkoop aan Arabieren in principe niet verboden en distancieerde de politiek zich van die rabijnen. In de PA is het officieel beleid en wet.

  BeantwoordenVerwijderen