dinsdag 15 juni 2010

"Vuile kankerjood. Allah gaat jullie allemaal afslachten."


Onderstaand artikel schijnt ook in de NRC te staan of nog te komen. Verbluffend. Zou er een beleidswijziging zijn of is het per ongeluk dat men een dergelijk stuk toelaat? Het is een onderwerp dat meestal wordt gebagatelliseerd en sowieso maar weinig aandacht krijgt van de media en politiek, behalve dan van Wilders die het voor zijn eigen agenda gebruikt. Dat Joden niet meer ongehinderd rond kunnen lopen in een aantal Amsterdamse wijken is al een aantal jaren bekend, maar we denken er liever niet aan en praten er niet over. Dat zoiets een schande is, een blamage, dat het bepaalde nogal onaangename herinneringen wakker maakt, daar zwijgen we over, en gaan over tot de orde van de dag. En als erover wordt gesproken, is dat in het kader van de polarisatie vanwege het Israelisch-Palestijns conflict, en wordt uitgelegd dat sommige Marokkanen nou eenmaal erg boos zijn vanwege wat er in 'Palestina' met hun broeders gebeurt, en het verschil nog niet kennen tussen de slechte Joden daar en de onschuldige Joden hier. Niet iedere Jood is pro-Israel, dat moeten ze nog leren. En daarvoor zijn lesprogramma's ontwikkeld, dus er wordt aan gewerkt.
 
RP
---------

„Vuile kankerjood. Allah gaat jullie allemaal afslachten."
http://www.welingelichtekringen.nl/vuile-kankerjood-allah-gaat-jullie-allemaal-afslachten.html
Geplaatst op: zondag 13 juni 2010
Door: Paul Andersson Toussaint
Categorie: Opinie
 
 
Paul Andersson Toussaint schrijft in NRC over de stand van het antisemitisme in Nederland. (uittreksel, nog niet online)
 
In de Amsterdamse Baarsjes is een schuilsynagoge: er komen iedere zaterdag joden bijeen, maar stiekum. De Marokkanen mogen het niet merken.
 
Er zijn in onze hoofdstad zes wijken waar joden met een keppel of orthodox geklede joden (en trouwens ook als zodanig herkenbare homo's) zich niet meer kunnen vertonen zonder een groot risico te lopen om uitgescholden, bespuugd, bedreigd of zelfs mishandeld te worden.
 
Allemaal wijken waar zich concentratiebuurten van Marokkaanse Nederlanders bevinden.
 
Ik ken twee orthodoxe joden die jarenlang op weg naar hun sjoel in de Pijp elke sabbat werden belaagd en uitgescholden door groepen Marokkaanse jongens: „Vuile kankerjood. Allah gaat jullie allemaal afslachten." De één verhuisde naar Israël, de ander naar Amstelveen waar 'ze' niet zijn. De meesten van hun joodse vrienden durfden niet meer met een keppel in de Indische buurt, de Transvaalbuurt of in Nieuw-West te komen of ze trokken een muts over hun kipa heen.
 
Zelfs rabbijn Raphael Evers, die in het keurige Hollandse Buitenveldert woont, heeft vermijdingsgedrag ontwikkeld en komt zo min mogelijk op straat, omdat hij buiten bijna altijd door Marokkanen beledigd wordt: „Hé. Hitler is er eentje vergeten." Veel joden die hij kent hebben dezelfde ervaringen.

Laatst sprak ik met zo'n vijftien leerlingen van Marokkaanse en Turkse afkomst op een mbo-opleiding die allemaal in Nieuw-West woonden.
„Kan een jood met een keppel in Nieuw-West rondlopen, zonder lastig gevallen of uitgescholden te worden?", vroeg ik. Het antwoord kwam zonder aarzeling: „Nee, natuurlijk niet man!"

De afgelopen jaren vroeg ik het aan zeker nog veertig Marokkanen en ik kreeg altijd hetzelfde antwoord. De meerderheid van de tweede en derde generatie Marokkaanse Nederlanders koestert over joden racistische standpunten die een stuk extremer zijn dan die van het voormalige Vlaams Blok over Noord-Afrikanen. Zelfs met een deel van mijn Marokkaanse vrienden is het onmogelijk om het over Israël en 'de joden' te hebben, dan komt er echt geen zinnig woord meer uit. De joden zijn allemaal kindermoordenaars. De joden en Amerikanen zitten overal achter. Osama Bin Laden bestaat helemaal niet. Dat is een verzinsel van Bush en de CIA. De aanval op het WTC op 11 september 2001 werd georganiseerd en uitgevoerd door de CIA en de Mossad (het joodse wereldcomplot). Waren niet toevallig alle joden die in het WTC werkten op 11 september vrij? Nou dan. Bloeme Evers-Emden (83), bezoekt Sjoel West elke sabbat. Zij was een meisje van dertien in 1939, overleefde het concentratiekamp, maar verloor het grootste deel van haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze kan zich de anti-joodse propaganda van de NSB goed herinneren, maar niet dat in Amsterdam ooit joden in elkaar werden geslagen. Bloeme Evers vindt het te idioot voor woorden dat joden zich moeten verbergen in ons land. Ze is woedend en strijdbaar. „Dat wij weer moeten meemaken dat antisemitisme salonfähig is geworden. Joden gaan nooit de straat op om hoofddoeken van moslima's af te rukken, dan zouden de rapen pas echt gaar zijn. Dan zou echt iedereen moord en brand schreeuwen, maar wij moeten ons dit wel laten welgevallen." Dit zijn de feiten.
We kunnen het weten. We zijn het normaal gaan vinden, akelig normaal.
 
 

1 opmerking: