woensdag 24 februari 2010

Anti-Wilders strategie Dries van Agt


Sommige mensen gaan wel heel ver in hun kritiek op Dries van Agt. Hieronder beschrijft iemand een kennelijk voorstel van Van Agt om Wilders niet op voorhand uit te sluiten van een coalitie met het CDA, maar zodanige eisen te stellen dat Wilders daar in de praktijk nooit aan zal kunnen voldoen, als 'duivels'. Het heeft wel wat van het taalgebruik van Van Agt zelf, dat ook niet lijdt aan een tekort aan superlatieven om zijn morele verontwaardiging kenbaar te maken.
Zelfs kritiek op Van Agt kun je overdrijven, en ik vind dit voorstel eigenlijk niet zo slecht. Het komt er op neer dat je aan Wilders dezelfde eisen stelt als aan andere politieke partijen die willen regeren, namelijk enige realiteitszin en verantwoordelijkheidsbesef, en de bereidheid om compromissen aan te gaan en je aan afspraken te houden. Okee, dat laatste is ook voor CDA en PvdA niet altijd een haalbare kaart zo is gebleken, maar je wilt dat een coalitie enige kans van slagen heeft als je eraan begint.
 
Overigens vind ik het verbluffend als Van Agt op de partijbijeenkomst afgelopen maandag zich wel over Wilders heeft uitgesproken en niet over Israel. Hoe kan dat? Kan er misschien eens een dokter naar hem kijken?
 
RP
----------------

Von Agt laat weer ware aard zien

In Nieuws on 23/02/2010 at 2:10 AM

NIJMEGEN – Dries von Agt, klassiek christen-antisemiet, zelfverklaard Ariër en overloper naar antisemitisch extreemlinks laat weer eens zijn ware duivelse aard zien tijdens een CDA bijeenkomst afgelopen maandag in Nijmegen.

Von Agt onthulde daar een plan om de kiezers een rad voor ogen te draaien en dan alsnog te belazeren door Wilders uit een mogelijk coalitie met de CDA te weren.

Von Agt is tegen het aangaan van een coalitie met de partij van 'Jodenvriendje' Wilders. Maar dit resoluut op voorhand weigeren zou de CDA electoraal kunnen beschadigen, dus kwam von Agt met een duivels plan B op de proppen.

Het komt erop neer dat de CDA, alhoewel von Agt daar geen voorstander van is tot het laatste moment een coalitie met de PVV niet uitsluit maar het zelfs zover als coalitiebesprekingen te laten komen.

De CDA, onder leiding van lijsttrekker Balkenende zou na de verkiezingen echter zulke hoge eisen aan de PVV moeten stellen dat van samenwerking effectief alsnog geen sprake zal kunnen zijn.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten