woensdag 9 december 2009

Palestijn aangehouden met 6 bommen bij Bethlehem


Een goed idee van Israned om de verijdelde aanslagen en gevonden explosieven eens te gaan bijhouden. Je hoort er inderdaad zelden over, en zo lijkt het alsof de checkpoints en het hek er alleen maar staan om de Palestijnen te pesten. Dat er levens door worden gered ontgaat de meeste mensen.
 
Ook worden er door Hamas en Hezbollah geregeld verkenningen bij de grens uitgevoerd of explosieven neergelegd. Als Israel daartegen optreedt en er vallen doden bij, komt dat in het nieuws als 'Israelische agressie' terwijl de aanleiding vaak wordt vergeten. Als Israel niet zo alert zou zijn zouden er al veel meer soldaten ontvoerd zijn en aanslagen gepleegd.
 
RP
------------
 
maandag 7 december 2009
Palestijn aangehouden met 6 bommen bij Bethlehem
 
 
Het is bekend dat er veel meer verijdelde aanslagen zijn dan gelukte. Over die verijdelde aanslagen hoor je zelden: laten we het eens gaan bijhouden.
Zondag arresteerde de IDF bij Bethlehem een Palestijn die zes bommen bij zich had. De bommen wogen elk een kilo en zaten verstopt in brandblussers, rapporteerde de Israelische legerradio.
Voor wie het gemist had: meer over bommen leest u hier. Stand vanaf vorige week: 9 bommen onderschept op de Westbank, 1 onderweg vanuit Gaza, en een compleet arsenaal bij Rafah.
Zondag arresteerde het Libanese leger een vier man sterke terreurcel met een grote hoeveelheid explosieven bij Majdal Anjar in de Libanon Vallei. Zij wilden een aanslag gaan plegen op Unifilsldaten, rapporteerde de Hezbollah-zender  al-Manar.

Zonder bommen: de Hezbollah-agent Mehdi Kanso, die deelnam aan de ontvoering van de soldaten Eldad Regev en Ehud Goldwasser, heeft waarschijnlijk de Israelisch-Libanese grens verkend ter voorbereiding van een aanslag. Eldad Regev en Ehud Goldwasser werden ontvoerd op 12 juli 2006. Op 16 juli 2008 werden hun lichamen na twee jaar onzekerheid aan Israel teruggegeven in ruil voor het vrijlaten van gevangenen.

Zondag rapporteerde het Israelische tv-kanaal 2 dat Kanso een paar weken geleden bij de grens rondreed met professionele foto-apparatuur, in een Land Rover die leek op het model dat in 2002 is gebruikt om de soldaten Benny Avraham, Adi Avitan en Omar Sueid te ontvoeren. Unifil-troepen hadden Kanso met zijn apparatuur tot het grensgebied toegelaten nadat hij ze wijsmaakte dat hij een verslaggever was van Hizbollah's tv-station Al-Manar.

Kanso wordt in Israel gezocht voor het plannen van de ontvoering van Regev en Goldwasser en het transporteren van de ontvoerde soldaten van Israel naar Libanon.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten