woensdag 13 januari 2016

Monique van Hoogstraten klaagt over doodschieten Israelische terrorist

 

Monique van Hoogstraten, NOS correspondente sinds 2011, bestond het afgelopen weekend om te klagen dat een Palestijnse (eigenlijk Israelisch-Arabische) terrorist die op nieuwjaarsdag in Tel Aviv twee Joden en een Bedoeïen doodschoot en zeker zeven mensen verwondde, door politie en Shin Bet was doodgeschoten in een vuurgevecht:

 

“Weer is een Palestijnse verdachte van een terreuraanslag gedood. Joodse verdachten worden opgepakt en berecht. Huizen van Palestijnse terroristen worden met de grond gelijk gemaakt. Huizen van Joodse terroristen niet. Meten met twee maten? Ja, zeggen sommigen: Palestijnse levens zijn minder waard in Israël. Nee, zeggen anderen: de Joodse staat moet juist Joodse levens beschermen.”

 

Inderdaad schijnen Joodse terroristen en extremisten meestal levend te worden aangehouden, maar daar zijn ook minder valse redenen voor te bedenken, bijvoorbeeld dat deze meestal zelf niet op politie of leger gaan schieten. Dergelijke nuances zijn aan Monique niet besteed. De omstreden maatregel om de huizen van Palestijnse terroristen te slopen is een andere zaak; bij mijn weten wordt dit ook alleen gedaan in de bezette gebieden, en zal het huis in Arara waar deze terrorist woonde blijven staan. Dit lijkt hier dan ook een beetje off-topic van Monique...

 

Wouter

 

__________________

 

Israelische politie doodt aanslagpleger Tel Aviv

IN ISRAEL / BY MIKE DURAND / ON 08/01/2016 AT 17:08 / TAGS: TERRORISME

http://www.cidi.nl/israelische-politie-doodt-aanslagpleger-tel-aviv/

 

De aanslagpleger die op 1 januari een kogelregen afvuurde en meerdere mensen doodschoot in een café in het centrum van Tel Aviv is vandaag doodgeschoten. De 29-jarige dader Nashat Milhem werd na een klopjacht van bijna een week door de Israelische politie en veiligheidsdiensten werd hij gevonden bij een moskee in het noorden van Israel. Zijn vader zag in de media beelden van zijn zoon en gaf op 1 januari zijn identiteit door aan de Israelische autoriteiten.

Veiligheidstroepen zijn vanochtend in grote getale uitgerukt op zoek naar Milhem. Op veel plekken werden wegversperringen opgeworpen, van de zuidelijke voorstad Rishon Letzion in het zuiden tot Netanya dat ten noorden van Tel Aviv ligt, de politie had aanwijzingen dat Milhem een nieuwe aanslag wilde plegen.

De Israelische nieuwszender Channel Two bracht het nieuws dat Nashat Milhem vandaag werd gevonden bij een Moskee in zijn geboortestad Ar’ara in het noorden van Israel. Ooggetuigen gaven aan dat zij geweervuur hoorden bij de moskee waarbij de aanslagpleger werd gedood. Politie en de veiligheidsdienst Shin Bet verklaarden dat zij aanwijzingen hebben dat Milhem is bijgestaan door een handlanger.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten