woensdag 14 januari 2015

De emir van Qatar en Abbas werden in Parijs uitgenodigd

 
De hypocrisie van Erdogan over Parijs is stuitend.
 
In de pers werd rond het uitnodigingsbeleid van Hollande voor de grote mars zondag 11 januari breeduit ingegaan op het feit dat Netanjahoe eigenlijk niet welkom was. De mars moest in het teken van eenheid staan en Netanjahoe zou daar niet in passen. Netanjahoe staat voor het Israelisch-Palestijns conflict voor Hollande en voor de pers. Een BBC correspondent maakte het helemaal bont. Hij interviewde een Joodse vrouw in Parijs en voegde haar toe, toen ze haar bezorgdheid over de positie van Joden in Frankrijk uitte: ”De Palestijnen lijden enorm onder Joodse handen”.  De vrouw reageerde geschokt. Alsof de problematiek in het Midden Oosten ook maar enig argument kon zijn om onschuldige mensen elders op de wereld te vermoorden. Afgezien van het feit dat hier een afschuwelijk eenzijdige visie werd tentoongesteld, werd er ook nog eens gezegd dat deze moordpartij op vier Joden begrijpelijk was: eigen schuld dikke bult.
 
Dat Netanjahoe aanwezig was was terecht, want niet alleen werd hier gedemonstreerd voor de vrijheid van meningsuiting, die ook in Israel hoog in het vaandel staat, maar ook was er een antisemitische daad bijgekomen waarbij de terrorist had toegegeven dat het Palestijnse lijden hem rechtvaardigde Joden in Frankrijk te vermoorden. Netanjahoe verzekerde angstige Joden in Parijs dat ze welkom waren in Israel. En ook al probeerde premier Vals de Joden te vertellen dat ze bij Frankrijk horen, toch waren velen blij met die verzekering van Netanjahoe en velen zullen ook naar Israel vertrekken.
 
Maar naast Netanjahoe had Hollande ook een aantal andere mensen uitgenodigd. Zo was daar Abbas, wiens PLO de nodige terroristische daden op zijn naam heeft en die nota bene nu in een eenheidsregering met Hamas zit. Maar de terroristische daden van Palestijnen zijn van een ander kaliber, die zijn verklaarbaar, zo horen wij steeds vaker. De PLO heeft het terrorisme zo een beetje uitgevonden. En natuurlijk zijn de Palestijnen alleen maar zielig, daarom gooien ze met raketten en vermoorden ze burgers in Israel. Ook fraai is de uitnodiging aan de Emir van Qatar. De staat die allerlei terroristische organisaties financiert tot en met IS toe. Het land waar nog slaven worden gehouden en waar de pers gemuilkorfd is. En dan natuurlijk was er een uitnodiging voor onze NAVO-partner Turkije.  Turkije is de partner van Qatar op het ogenblik en financiert ook terreur, zelfs IS. Daarnaast verspreidt Erdogan een antisemitische boodschap. Hij vergelijkt Israel met een naziregime, maar zelf sluit hij journalisten op in gevangenissen, stuurt hij politiemensen naar huis die hem zouden kunnen bedreigen vanwege onfrisse praktijken, verbiedt hij Facebook en twitter. Met de dag wordt het duidelijker dat hij dictatoriale aspiraties verwerkelijkt. En Europa mag daar niets van zeggen! Deze Erdogan heeft nu gezegd dat Netanjahoe niet in Parijs hoorde te zijn. Maar de Turkse premier was er ook en Turkije is helemaal geen Charlie Hebdo, maar maakt ook nu bezwaar tegen de afbeeldingen van de profeet door Charlie Hebdo en bestraft dergelijke uitingen.
 
Neen, uitnodigingen waren niet de sterkste kant van Hollande, maar misschien was het wel aardig het hele gezelschap gearmd te zien. Je zou bijna in eensgezindheid gaan geloven, maar als je alleen al aan vrijheid van meningsuiting of persvrijheid denkt zie je hoe vreemd dit gezelschap is. En een persoon hiervan als voorbeeld nemen geeft alleen maar aan dat de criticasters zelf een behoorlijk vertekend wereldbeeld hebben.
 
MS
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten