dinsdag 19 augustus 2014

Yasmina Haifi gelooft halsstarrig in islamitische superioriteit

 

Er is veel te doen geweest om de tweet van Yasmina Haifi. Het probleem is echter niet alleen het laatste deel van haar tweet, waarin ze zegt dat IS een zionistisch complot is, maar ook het eerste deel, nl. dat IS niks met de islam te maken heeft. De idee daarachter is, aldus Ellian, dat de islam zoiets slechts niet voort kan brengen omdat ze superieur is.

 

De islam is de perfectie van alles wat er is gedacht en bedacht. Dit is het uitgangspunt van de islam. De islam is het reinste - dus nooit bevuild door onreine en valse elementen – in de geschiedenis van de mensheid.

Wat de islam voortbrengt, is dan noodzakelijkerwijs het beste op aarde: het volk van de islam (ummah), de wetten van de islam (sharia), en de oprichter van de islam (Mohammed). Dit geheel overtuigt de moslims ervan dat ze superieur zijn.

 

In werkelijkheid zit iedere religie, ideologie en leer vol met tegenstrijdigheden en dingen waarvoor men geen goede verklaring heeft. En onder de aanhangers bevinden zich altijd gematigdere en radikalere mensen. Het is gemakzuchtig het extremisme binnen de eigen groep af te doen met de bewering dat zij geen echte … zijn. Ze spreken en handelen immers wel in naam van jouw religie en dat zou reden genoeg moeten zijn je erover uit te spreken. Nog een stap verder is om te beweren dat jouw tegenstanders eigenlijk achter die extremisten zitten, om jouw mooie geloof zo zwart te kunnen maken. Israel (en het Westen) krijgen van veel moslims dan ook de schuld van zo ongeveer alles wat er mis gaat binnen hun (of in naam van/met een beroep op) hun religie: de aanslagen van 9/11, Hamas, Hezbollah, alle terrorisme etc. etc. Het zou eigenlijk in hun belang zijn, immers zo kunnen zij de islam en het Westen tegen elkaar opzetten en moslims zwart maken.

 

Het is een extreme vorm van slachtofferdenken: je hebt het nooit zelf gedaan, het heeft natuurlijk nooit te maken met elementen in de eigen religie, met dingen die misschien daadwerkelijk in de Koran staan, of gezegd zijn door de profeet. Zoals het onterecht is dat Wilders de hele islam afrekent op dergelijke passages en uitspraken, zo onredelijk is het om alle minder fraaie dingen te negeren en ontkennen. Beter zou het zijn als daarover openhartig wordt gediscussieerd en IS en andere extreme groeperingen ook met religieuze argumenten worden bestreden.

 

RP

--------------

 

Yasmina Haifi gelooft halsstarrig in islamitische superioriteit

http://www.elsevier.nl/Nederland/blogs/2014/8/Yasmina-Haifi-gelooft-halsstarrig-in-islamitische-superioriteit-1577613W/

door Afshin Ellian 

15 aug 2014

Haifi was eerder lid van het actiecomité Herstel van Vertrouwen -Foto: ANP

 

Volgens Yasmina Haifi is IS een zionistisch complot - een nogal typische omkering van zaken. Dat iemand met zulke denkbeelden bij het ministerie van Veiligheid en Justitie werkt, is niet erg vertrouwenwekkend.

De PvdA heeft een moeizame relatie met Nederlanders van Turkse en Marokkaanse afkomst. Van beide kanten bestaat een sterke wil tot liefde, daar twijfelt niemand aan.

De een ziet de Turken en Marokkanen als modern stemvee en de ander ziet in de PvdA een handig karretje naar een toekomst zonder al te veel inspanningen te hoeven doen. De onderliggende motivatie conditioneert deze liefde - en geconditioneerde liefde is geen liefde.

Verlegenheid

PvdA'er en ambtenaar Yasmina Haifi bracht de PvdA in verlegenheid door te beweren: 'ISIS heeft niets met Islam te maken..is vooropgezet plan van zionisten die bewust Islam willen zwart maken.'

Lees ook Ambtenaar met onmiddellijke ingang geschorst na tweet

Na alle commotie over haar tweet verklaarde zij op Radio 1: 'Ik blijf bij wat ik heb getwitterd en weet niet waarom ik afstand moet nemen van mijn ISIS-tweet. Ik heb het niet zelf verzonnen, ik heb er artikelen over gelezen. Er zijn genoeg bewijzen voor een link tussen ISIS en Israël.'

 

Samenzwering

Inderdaad mevrouw Haifi, u hebt het niet zelf verzonnen. In de meeste islamitische landen hoor en lees je uitgebreide verhalen over 'het vooropgezette plan van zionisten om bewust islam zwart te maken'.

ISIS of de Islamitische Staat (IS) is de nieuwste smerige samenzwering van Israël tegen de vreedzame islam en moslims. Voor alle duidelijkheid: met 'zionisten' wordt de Joodse staat bedoeld. Ook niet zelden wordt met zionisten 'de Joden' bedoeld, vooral als dat in de context van de islam wordt uitgesproken.

Baardmannen

Ook de aanslagen van 9/11 zouden door de zionisten of door de Joodse staat zijn bedacht en uitgevoerd om de islam zwart te maken. Daarover zijn in moslimlanden al talloze teksten geschreven.

Yasmina Haifi verkeert in een indrukwekkend gezelschap: de Iraanse leider Khamenei, oud-president Mahmoud Ahmadinedjad en andere baardmannen.

Mevrouw Haifi, waarom zou de islamitische cultuur geen ISIS of Al'Qa'ida kunnen voortbrengen? Moslims die zich schamen voor de islamitische terreurgroepen vertellen elkaar en hun kinderen dat deze terroristen geen moslims zijn. En omdat de Joden al sinds de profeet Mohammed bezig zijn om de islam te bestrijden, moeten zij wel achter de islamitische terreurorganisaties zitten.

Onrein

Welk principieel uitgangspunt schuilt achter deze levenshouding?

De islam is de perfectie van alles wat er is gedacht en bedacht. Dit is het uitgangspunt van de islam. De islam is het reinste - dus nooit bevuild door onreine en valse elementen – in de geschiedenis van de mensheid.

Wat de islam voortbrengt, is dan noodzakelijkerwijs het beste op aarde: het volk van de islam (ummah), de wetten van de islam (sharia), en de oprichter van de islam (Mohammed). Dit geheel overtuigt de moslims ervan dat ze superieur zijn.

Ziekte

Derhalve kunnen nooit ernstige, wereldschokkende misdaden worden begaan door moslims in naam van de islam.

Yasmina Haifi lijdt aan een wijdverbreide ziekte onder moslims die het vermogen tot zelfreflectie uitdooft. De ziekte heet: het islamitische superioriteitsgeloof.

Het islamitische superioriteitsgeloof is absoluut van aard. Het is niet tijdelijk en heeft geen relatieve betrekking op bepaalde aspecten van het leven zoals cultuur, techniek of recht. De islamitische superioriteit is absoluut en eeuwig.

Vrij land

De Koran is het letterlijke woord van het Opperwezen. Dit superioriteitsgeloof kan zelfs de ontwikkeling van een tweede of derde generatie van moslimimmigranten in een vrij land belemmeren. Het is zonneklaar wat deze aandoening kan aanrichten in de islamitische landen zelf.

Haifi werkt voor het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dit ministerie moet de strijd tegen het terrorisme in Nederland coördineren.

Mevrouw Haifi bestrijdt het terrorisme dat door de Joodse staat is bedacht: 'ISIS heeft niets met Islam te maken.. is vooropgezet plan van zionisten die bewust Islam willen zwart maken.'

Bron van het terrorisme

Haifi wil dus de bron van het islamitische terrorisme aanpakken: Israël. Kan ze dan niet beter bij een ministerie van een islamitisch land werken?

Het islamitische Iran is continu bezig de bron van het terrorisme, namelijk Israël, te bestrijden. Ook daar geloven ze dat ISIS door Israël is bedacht. Haifi werkt voor de verkeerde werkgever. Ze is al twee jaar gedetacheerd bij het Nationaal Cyber Security Center. Dat is op z'n zachtst gezegd niet vertrouwenwekkend.

De overtuiging dat het terrorisme van ISIS uit Israël komt, zou niet echt dienstbaar zijn voor de strijd tegen het terrorisme in Nederland, waarbij al twintig Nederlandse Syriëgangers zijn gedood.

Schilderswijk

Haifi heeft culturele antropologie gestudeerd. Het is een raadsel voor mij wat iemand met een diploma culturele antropologie doet bij justitie, laat staan bij het Cyber Security Center.

We konden al eerder kennismaken met mevrouw Haifi. Zij is ook woordvoerder van het Actiecomité Herstel van Vertrouwen, dat namens bewoners van de Schilderswijk in Den Haag klachten verzamelde over de politie.

Deze cultureel antropoloog was van mening dat de politie in de Schilderswijk discriminerend te werk gaat. Zij verscheen bij Pauw en Witteman en beschuldigde de Haagse politie van discriminatie.

 

Racistisch

Kort geleden kwam de waarnemend Nationale Ombudsman met een rapport over politie in Schilderswijk. De conclusie was niet verrassend: er waren geen aanwijzingen voor structurele misstanden bij politie Schilderswijk Den Haag. Dit onderzoek was verricht naar aanleiding van uitlatingen van mevrouw Haifi.

Haifi is een consequente PvdA-klant: zij vond ook voor de misstanden in Schilderswijk een mooi excuus. Doordat de politie racistisch optreedt, worden de jongens wild, dacht Haifi wellicht.

De omgekeerde wereld van de PvdA'er Haifi heeft te maken met de islamitische bril waarmee zij naar de wereld kijkt.

Haifi lijdt aan een ernstige aandoening: het islamitische superioriteitsgeloof.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten