dinsdag 9 oktober 2012

Antisemitisme in Turkije: "Zeven rijke Joden domineren de wereld"

 
Je vraagt je af of die mensen het boek van Adolf H. allemaal lezen, want het schijnt ook literair onverteerbaar te zijn. De Protocollen van de Wijzen van Zion is dan waarschijnlijk wat spannender literatuur, immers is die grotendeels van een toneelstuk overgeschreven, met alle bozerikken in het stuk vervangen door Joden. Mij lijkt dat Mein Kampf met de stoere foto van de Führer voorop vooral als statussymbool in de boekenkast komt te staan, zoals men hier pronkt met ongelezen literaire meesterwerken in de kast.
 
Wouter
______________
 

Antisemitisme in Turkije: "Zeven rijke Joden domineren de wereld"

·        http://joodsactueel.be/2012/09/28/antisemitisme-in-turkije-neemt-serieuze-omvang-aan/

·        Vrijdag 28 September 2012 16:24 

 

·         "In een paar jaar hebben dertien Turkse uitgeverijen Mein Kampf gedrukt. En niet voor niets hebben ze de drukkers overuren laten maken: de Turken hebben meer dan een miljoen exemplaren gekocht van dit boek. Steeds meer mensen hoor je zonder enige schroom verkondigen dat Hitler 'te weinig' Joden heeft uitgemoord" dat schrijft de Standaard vandaag in een artikel waarin bijzondere aandacht aan het fenomeen wordt geschonken. De Turkse correspondent probeert vervolgens te verklaren waarom uitgerekend nu het antisemitisme in alle hevigheid woedt.

"Het bekende boek van de hand van Hitler gaat nog altijd als warme broodjes over de toonbank. De doorsnee Turk zal je op straat het grote 'geheim' uit de doeken doen: 'Zeven rijke Joden hebben de leiding van de wereld.' De meerderheid is van mening dat de hele wereld tegen Turkije is " aldus de  Erdal Balci, de auteur van het artikel, die verder sarcastisch opmerkt dat de Armeense genocide  daarentegen voor de Turken een grote leugen is.

Historica Aishe Hur sluit niet uit dat het afscheid van de Europese Unie een ander proces versnelt: het islamisme, wat alweer een verdere verwijdering van de Europese waarden zou betekenen.

Het volledige artikel in de Standaard kan je lezen in hun online editie l

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten