dinsdag 4 september 2012

Palestijn erkent vergiftiging van Joods gezin

 

Walgelijk, en iets wat je andersom toch niet snel zult tegenkomen. 

 

----------------

 

Palestijn erkent vergiftiging van Joods gezin

http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/2444-palestijn-erkent-vergiftiging-van-joods-gezin

Zondag, 2 September 2012 19:11 

 

Een Palestijnse Arabier erkende onlangs het vergiftigen van een Joods gezin om hen te doden, alleen omdat hij 'Joden haat'.

De Israëlische rechtbank gaf zondag toestemming voor het publiceren van details van de aanval, die in oktober vorig jaar plaatsvond in de stad Ra'anana in centraal Israël. De verdachte, de 46-jarige Adnan Othman Nasa'ara, was een bouwvakker die eerder wat werk had gedaan in het huis van de slachtoffers.

De familie Lerner dacht eerst dat ze het slachtoffer was van een eenvoudige diefstal, en liet de politie komen. Maar tijdens het gesprek na de inbraak stortten Eyal Lerner en een van de politieagenten in na het drinken van frisdrank uit de keuken.

Eyal's vrouw, Yifat, en hun twee jaar oude kind werden ook ziek. Alle vier werden opgenomen in het ziekenhuis, waar Eyal een week in ernstige toestand in de intensive care verbleef.

Bij een politie-onderzoek bleek later dat het grootste deel van de dranken en het voedsel in de keuken van de Lerner's veel zeer giftige pesticiden bevatten. Onderzoek leverde de namen op van Nasa'ara en twee andere verdachten uit Beit Furik, nabij Nablus. Politie en IDF vonden pesticiden in Nasa'ara's huis.

De politie vertelde aan het Israëlische nieuwsportaal Ynet, dat Nasaara de vergiftiging heeft erkend en zei dat hij dit deed omdat hij 'Joden haat.' Ambtenaren noemen het incident nu 'nationalistisch gemotiveerd', of, met andere woorden, een terroristische aanslag.

De aanval belicht weer twee belangrijke aspecten van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

1.      Israël wordt voortdurend bekritiseerd omdat het de vrijheid van verkeer in Judea en Samaria (de 'Westbank') beperkt, vooral omdat het de Palestijnen een gemakkelijke toegang tot de door Israël gecontroleerde gebieden weigert. Maar de meeste beperkingen zijn nieuw, ze zijn pas in de laatste tien jaar ingevoerd wegens toenemend Palestijns geweld. De vergiftiging van de familie Lerner laat zien waarom Israël zo voorzichtig is met toegang tot Joodse gebieden. 

 

2.      Het is steeds belangrijker geworden om de toegang te beperken, omdat de Palestijnse Autoriteit zo volkomen heeft gefaald om zijn bevolking te onderwijzen, om de Joden te zien als buren en partners. In feite heeft de PA het tegenovergestelde gedaan. Tegenwoordig beschouwen veel Palestijnen, zoals Adnan Othman Nasa'ara , het als een nationale en zelfs een religieuze plicht om Joden het leven te ontnemen, ongeacht of het mannen, vrouwen of kinderen zijn.

Ryan Jones

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten