donderdag 3 november 2011

Israeli redt de wereld van hondenpoep


Een nieuwe Israelische uitvinding die de hondenbezitter een hoop geklungel kan besparen. Ook niet-hondenbezitters kunnen er overigens profijt van hebben, want helaas zijn lang niet alle hondenbezitters even oplettend en sociaal....

Op de HLN site staat ook een instructiefilmpje van de "AshPoopie".

Overigens hebben we de uitvinder even opgegoogled, en inderdaad: hij woont in Rehovot, de woonplaats van wijlen onze vriend Ami Isseroff. We lieten tijdens onze bezoeken aan Rehovot geregeld de twee hondjes van Ami uit, en moesten altijd plastic zakjes meenemen om de poep op te rapen. Een vrij onaangename bezigheid, zeker als er geen afvalbak in de buurt was en je de volle zakjes een tijdje moest meedragen.

 

Ratna en Wouter

Een nieuw product maakt voorgoed komaf met geklungel met hondenpoep. Een nieuwe soort stofzuiger tovert dit om een steriel, geurloos as in minder dan een minuut. Dit kun je dan gebruiken als compostmateriaal en hoef je niet meer te klungelen met plastic zakjes.

De technologie werd ontwikkeld door de Israëlische professor Oded Shoseyov. Het apparaat werkt op een herlaadbare batterij van 12 volt. Het voordeel van dit toestel is dat je niet meer hoeft te sukkelen met plastic zakjes en schopjes wanneer je hond zijn behoefte op straat doet. Maar het maakt ook komaf met onaangename verrassingen in de tuin. Het as kun je gebruiken om compost mee te maken. (ep)

02/11/11 15u37

Geen opmerkingen:

Een reactie posten