woensdag 2 november 2011

Belgische vakbondstopman bedreigt Joodse scholen omwille van stappen Israëlische regering

 

Rare jongens die Belgen....

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de opmerking van Hugo Deckers, die stelt dat hij in reactie op Israels besluit extra snel nederzettingen te bouwen  "graag als vakbondsleider van ACOD de situatie van Joodse scholen in Antwerpen ook eens in de actualiteit wil brengen. Ik vrees dat jullie nog gaan schrikken."  niet begrijp. Pardon? Wat hebben Joodse scholen in Antwerpen te maken met nederzettingen en de UNESCO? Bedoelt hij dat er op die scholen ook haat wordt verkondigd of bedoelt hij dat dit ook een soort nederzettingen zijn? Ik snap er niks van, maar fraai klinkt het niet. Het laat ook helder zien hoe totaal doorgedraaid mensen reageren op nieuws uit Israel. Die versnelde bouw is natuurlijk niet fraai, maar valt in het niet  bij wat er dagelijks in Syrië gebeurt en in tientallen andere landen. Van die nederzettingen gaan geen Palestijnen dood en ze worden gebouwd in grote blokken op grond die al in handen is van de nederzetting. Waarom roept iedere Israelische maatregel zoveel woede op en laten doden, geweld en misstanden van andere landen ons zo koud? En waarom bemoeit een vakbondsleider in België, die de belangen van zijn leden moet behartigen tegenover de werkgevers, zich met dit soort zaken? En waarom gaat hij Joodse scholen bedreigen omdat Israel iets doet wat hem niet zint? Ik blijf me erover verbazen. Als er op Joodse scholen dingen gebeuren die volgens hem niet in orde zijn dan kan hij dat natuurlijk aankaarten, maar dat staat los van wat Israel doet.

 

RP

------------- 

 

ACOD topman bedreigt Joodse scholen omwille van stappen Israëlische regering

http://joodsactueel.be/2011/11/02/acod-bedreigt-joodse-scholen-omwille-van-situatie-in-het-midden-oosten/

Woensdag 2 November 2011 11:45

 

De algemeen secretaris van het ACOD (de onderwijsvakbond die deel uitmaakt van het socialistische A.B.V.V.) dreigt met acties tegen Joodse scholen in ons land vanwege de situatie in het Midden-Oosten, meer specifiek, vanwege de houding van de Israëlische regering.

Hugo Deckers, algemeen secretaris, stuurde volgende mail naar de redactie van Joods Actueel

Het Palestijnse volk heeft zich even geroerd. Een kleine minderheid vond dit niet kunnen. Gelukkig worden ze lid van UNESCO. Goed zo dacht ik, maar plots wordt er beslist om de nederzettingen uit te breiden.

Als dit de reactie is zal ik graag als vakbondsleider van ACOD de situatie van Joodse scholen in Antwerpen ook eens in de actualiteit brengen. Ik vrees dat jullie nog gaan schrikken.

Hugo Deckers,
Algemeen secretaris ACOD


De hoofdredactie van Joods Actueel reageert scherp: 

"Dit is het zoveelste bewijs van het nieuwe anti-zionistische antisemitisme waarbij Joden in de rest van de wereld beschuldigd en bedreigd worden voor acties waar zij geen enkele vat op hebben.

Wij hebben het al vele malen gezegd maar zullen het bij deze herhalen: de Joden in ons land zijn Belgen, Vlamingen! Ze hebben geen enkele invloed op de situatie in het Midden-Oosten. Ze gaan er niet naar het leger, betalen er geen belastingen en kunnen er niet gaan stemmen. Ja, ze hebben een mening over het conflict, en net als iedereen staat het hen vrij om een mening te hebben over van alles en nog wat, of dat nu de militaire actie in Libië is, de eurocrisis of de situatie in het Midden-Oosten. We leven in een vrij land, mensen gaan afdreigen omwille van hun mening kan niet. Hen afdreigen omwille van hun religie (ze zijn Joden dus mee verantwoordelijk voor wat andere Joden doen) is zelfs strafbaar.

De reactie van Hugo Deckers is ronduit schandalig en getuigt van bitter weinig respect voor onze democratische waarden en weinig kennis van zaken over het verschil tussen een religie en een nationaliteit. Dat een dergelijk persoon het kan schoppen tot algemeen secretaris bij de ACOD is hemeltergend."

Michael Freilich, hoofdredacteur
Terry Davids, algemeen directeur

Ook André Gantman, oud schepen personeelszaken van de Stad Antwerpen en auteur, is niet min voor Deckers. 

"Voor zover nodig bewijst de attitude van dhr. Deckers, een topfiguur binnen de socialistische onderwijsvakbond dat de grens tussen antizionisme en antisemitisme atomisch dun is en uiteindelijk elkaar overlappen. Jaren geleden werd door de leiding van de ABVV, leden die sympathie toonden voor het Vlaams Blok(Vlaams belang) zonder veel poeha uit de vakbond verjaagd. Ik ben benieuwd of antisemieten op dezelfde kordate manier richting uitgang zullen worden verwezen."

André Gantman
Oud Schepen Personeelszaken Stad Antwerpen
Jurist en auteur

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten