donderdag 30 juni 2011

Hulpkonvooi met 49 verhuisdozen naar Gaza

 

49  Verhuisdozen, dat is minder dan ik bij een gemiddelde verhuizing heb. De opvarenden snappen zelf ook wel dat dat een lachertje is, en daarom wordt nu steeds duidelijker en openlijker gezegd dat het niet echt om die spullen gaat, maar om het idee, het symbool, om de blokkade te doorbreken. Een 'blokkade' die dagelijks wordt doorbroken door de honderden vrachtwagens met hulpgoederen die via Israel naar Gaza worden gebracht. Daarnaast passeren dagelijks Gazanen de grens van Gaza met Egypte en dan zijn er nog de honderden smokkeltunnels waardoor onder andere bouwmateriaal voor de  diverse nieuwe luxe winkelcentra en vakantieparken en hotels wordt gesmokkeld. Ach, het is net zo iets als het eindeloos doorbreken van het 'taboe' op kritiek op Israel, en de meeste media lijken erin te trappen.

 

Zie ook over dit en aanverwante onderwerpen:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/10109082/__Hulpvloot_vandaag_naar_Gaza__.html

http://www.youtube.com/watch?v=vhmBbGFJleU

http://www.youtube.com/watch?v=oJQgDBKeDFU

http://brabosh.com/2011/06/15/pqpct-bjn/

http://www.israel-palestina.info/gaza_blokkade.html

http://israel-palestijnen.blogspot.com/search/label/Gaza%20konvooi%20%2F%20Gaza%20flotilla

http://justiceforgaza.com/

http://www.flotillafacts.com/  
en de Gaza fotoserie op Facebook:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.154888987878413.32464.151633444870634

 

RP

-----------

 

Hulpkonvooi met 49 verhuisdozen naar Gaza

http://www.telegraaf.nl/binnenland/10102507/__Verhuisdozen_naar_Gaza__.html?p=31,1

door Hans Kuitert en Bart Olmer

AMSTERDAM -  De omstreden actie om de Gaza-zeeblokkade te doorbreken met schepen later deze week is op alle fronten zwaar teleurstellend: zowel wat omvang van de partij hulpgoederen, het zeer bescheiden aantal Nederlandse activisten aan boord van de 'scheepsarmada' en de financiële steun vanuit Nederland.

1 opmerking:

 1. Beste Ratna,

  Als die smokkeltunnels groot genoeg zijn om er diverse nieuwe luxe winkelcentra en vakantieparken en hotels doorheen te smokkelen en er dagelijks honderden vrachtwagens Gaza binnen kunnen om goederen te brengen wat heeft het dan voor zin om een zeeblokkade in te stellen?

  Dan smokkelt Hamas toch ook de door hen gewenste andere zaken eenvoudig door die honderden enorme tunnels? Waarom een roltrap, lift of tonnen cement door die tunnels zeulen als je ook Grad raketten erdoor kunt transporteren? Er is toch geen erecode onder de smokkelaars, gij zult geen Grad raketten smokkelen?

  Ik begrijp niets van die blokkade noch van die tunnels die kennelijk maar niet te dichten zijn zelfs niet door een geavanceerd leger als dat van Israel. Een tunnel heeft toch echt een in/utgang ergens en het lijkt mij gemakkelijk daar een raket in te schieten. Is weer eens wat anders dan een precisie raket op een Hamas lid afvuren.

  Hendrianus

  BeantwoordenVerwijderen