zaterdag 27 november 2010

Joodse blogger in Zweden mishandeld door Arabische indringers

 
Ik klaagde afgelopen week nog tegenover Ratna dat veel pro-Israel bloggers - en dan met name Joodse - onder een pseudoniem bloggen en reageren op internet, wat enigszins geheimzinnig en daarmee minder overtuigend overkomt volgens mij. Uitkomen voor je mening is echter niet voor iedereen zonder risico, zoals uit onderstaand bericht blijkt, zeker als je Joods en/of pro-Israel bent. Overigens ontvangt de 'andere kant' ook regelmatig bedreigingen en scheldmails; het debat is bijzonder gepolariseerd en het discussieklimaat behoorlijk verziekt. Hopelijk krijgen we hier geen Zweedse toestanden.
 
Wouter
_____________
 

Joodse blogger in eigen huis mishandeld door Arabische indringers

Zweden, november 2010

Een Joodse blogger van een pro-Israël blog werd deze week aangevallen door twee gemaskerde inbrekers in zijn huis in het Oost-Zweedse Norrköping. De blogger schrijft onder een pseudoniem.

Toen er werd gebeld deed hij de deur open. Twee gemaskerde mannen drongen daarop zijn huis binnen en sloegen hem met een wijnfles op het hoofd. Toen de man op de grond viel sloegen de indringers hem nog enige keren met de fles. Het slachtoffer werd behandeld in het ziekenhuis.

Het slachtoffer zei later tegen het Zweedse blog JIHAD I MALMÖ dat het ging om een antisemitische aanval door twee Arabieren: 'de eerste woorden die ik hoorde waren 'Joods zwijn''. De indringers sloegen door geluiden in het trapportaal op de vlucht, waarbij een van hen nog riep 'Yahood' (Arabisch voor Jood).

Later ontdekte de blogger dat de indringers geprobeerd hadden zijn mezuzah (Joodse gebeden gevat in een sierlijk frame dat wordt opgehangen naast een deur) uit de muur te schroeven.

De politie onderzoekt het incident niet en de buren zijn te bang om te getuigen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten