maandag 6 september 2010

Palestijnse gevangene haalt zijn PhD in Israelische cel


Van het leven in een Israelische gevangenis worden Palestijnen niet dommer. Ze leren er niet alleen Hebreeuws, maar vormen vaak ook een soort commitees die met de leiding van de gevangenissen over zaken die hen aangaan onderhandelen, en kunnen er studeren. We hadden op deze blog ooit een bericht dat sommige Palestijnen zich expres lieten oppakken om ongestoord te kunnen studeren in de gevangenis. Nee, de gevangenis is geen luxe hotel waar het de gevangenen aan niets ontbreekt. Maar men heeft er de middelen om te studeren, om invloed te blijven uitoefenen op de Palestijnse politiek (Barghouti) en zelfs om aanslagen voor te bereiden.
Gilad Shalit daarentegen, meer dan vier jaar geleden ontvoerd door Hamas, heeft geen enkel contact met de buitenwereld en mag tegen de internationale afspraken in geen bezoek ontvangen van het Rode Kruis. Het is onduidelijk in wat voor conditie hij verkeert en hoe hij wordt behandeld, en of hij nog daglicht heeft gezien sinds zijn ontvoering.
 
RP
-----------

Prisoner awarded PhD in jail
www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=313049
Published yesterday (updated) 04/09/2010 15:17
 
 
GAZA CITY (Ma'an) -- A Palestinian prisoner held in the Negev prison was awarded a Doctor of Philosophy in Public Administration from the American World University, the Center for Detainees' Studies announced Sunday.

Abdel Hafez Saadi Gaithan's doctoral thesis was entitled Strategic Planning in Qabilia, a Palestinian village in the northern West Bank district of Nablus, a statement issued by the center's director Rafat Hamdouna said.

Hamdouna said prisoners celebrated Gaithan's success by distributing sweets, biscuits and soft drinks, with many describing his achievement as "a victory over the occupation."

"[Gaithan's] Phd was a challenge to break the policy of occupation, which attempts to abuse the captive and isolate him from the world," the statement read.

The PhD was awarded to Gaithan by AWU in conjunction with Birzeit University.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten