donderdag 13 maart 2008

Harde kritiek Koeweits nieuwsblad op aanslag joodse school Jeruzalem

Niet alle Arabische kranten prijzen de 'martelaren' die in de strijd tegen de Zionistische vijand sterven.
Overigens is het sterkste argument tegen die 'wraak-redenering' dat de aanslag al voor de Israëlische operatie in de Gazastrook was gepland, volgens leden van zowel Israëlische als Palestijnse veiligheidsdiensten.

Ratna
----------


Harde kritiek Koeweits nieuwsblad over aanslag op joodse school in Jeruzalem
 
12-3-2008
 

In schril contrast met een aantal andere Arabische kranten uitte het Koeweits niewsblad Al-Watan dinsdag harde kritiek op de aanslag op een joodse school in Jeruzalem van afgelopen donderdag, waarbij 8 jonge jeshiva-studenten om het leven kwamen. Daar waar andere Arabische kranten spraken over een "heldendaad", betitelde het blad de aanslag als een "barbaarse moord op 8 kinderen die met religieuze studie bezig waren". "Deze verfoeilijke en inhumane terreuraanslag illustreert het extremistische en inhumane pad van terreurorganisaties Hamas en Hezbollah," gaat het artikel verder.

"Deze terreuraanslag moet de vrije wereld ertoe aanzetten om de omvang van terrorisme en zijn bedreigingen te begrijpen en te realiseren dat een duidelijke en onmiskenbare houding hiertegen moet worden aangenomen. Met terreur dat zich lukraak studenten, vrouwen en babies ten doel heeft gesteld, zonder ook maar de methoden en de doelen in overweging te nemen, kunnen geen onderhandelingen plaatsvinden."

Tegenover de bewering dat de aanslag een reactie was op de acties van het Israelische leger in Gaza, stelt de schrijver: "Er is geen verband tussen een moorddadige terroristische daad en de onbedoelde burderdoden in reactie op het afvuren van raketten door Hamas."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten