vrijdag 14 maart 2008

Abbas beschuldigt Israël van etnische zuivering

Aan grote woorden schijnt het de Palestijnen nooit te ontbreken. 120 doden in Gaza zijn 'de echte Holocaust', de terrorist die 8 Israëlische scholieren doodschoot is een martelaar voor het Palestijnse volk, en Imad Mughniyeh, de nummer twee van Hezbollah, een grote held die de moslims vervult van trots.
 
Hoe het begrip 'etnische zuivering' verenigbaar is met het feit dat de Arabische bevolking van Jeruzalem gestaag blijft groeien, legt Abbas niet uit.
Het zou het onderlinge vertrouwen en het vredesproces ten goede komen als van dergelijke extreme en opruiende retoriek wordt afgezien.
 
 
Ratna
--------------
 
Abbas: Israël schuldig aan etnische zuivering
 
Trouw 13-03-2008
 
(Novum/Ap) - Israël bezondigt zich aan etnische zuiveringen in de Palestijnse wijken van Jeruzalem. Dat heeft de Palestijnse president Mahmoud Abbas donderdag gezegd op een islamitische top in Senegal. Israël is bezig de Palestijnen uit de heilige stad te drijven, zei Abbas, onder meer met behulp van belastingverhogingen en door bouwwerkzaamheden te verbieden.
 
Op de top van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC), de grootste moslimorganisatie ter wereld, riep Abbas islamitische leiders op de Palestijnen te steunen tijdens de huidige, lastige fase van het vredesproces in het Midden-Oosten. De Palestijnen verwachten dat Israël zijn beloftes houdt om te stoppen met gewelddadigheden en het uitbreiden van de nederzettingen, zei Abbas. "Wat vandaag... gebeurt is een complete schending daarvan.'
 
Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken sprak in een reactie op de uitlatingen van Abbas van 'oververhitte retoriek'.
 
De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad zei dat het recente geweld in de Gazastrook tussen Palestijnse strijders en het Israëlische leger aantoont dat Israël 'gewoon onschuldige vrouwen en kinderen doodt, maar de VN-Veiligheidsraad blijft zwijgen'.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten