zondag 3 februari 2008

Gazastrook: Wonderen in de Sinai

Een reactie op de berichtgeving rond het doorbreken door Hamas van de muur tussen Egypte en de Gazastrook en de 'humanitaire crisis' in de Gazastrook. Een van de vele brieven die NRC niet heeft gehaald, omdat men veel reacties krijgt of ook omdat men niet zo gecharmeerd is van een pro-Israëlisch standpunt? Het is, in tegenstelling tot de duizend en een nacht sprookjes van Joris Luyendijk, die met droge ogen beweert dat er in de media zo weinig aandacht is voor de Palestijnse kant, een visie die nauwelijks nog te vinden is in de zogenaamde kwaliteitskranten en journaals.
 
 
Ratna
------------
 
Verzonden: maandag 28 januari 2008
Aan: 'opinie@nrc.nl'
Onderwerp: Wonderen in de Sinai

 

Wonderen vinden vaak plaats in de Sinai!

In het bijbelboek exodus worden diverse wonderen beschreven die de Joden ondervonden bij hun tocht door de woestijn Sinai:

Iedere dag viel er voedsel uit de hemel, genoeg voor iedereen voor dezelfde dag.

Op de zesde dag viel er voor twee dagen voedsel voor iedereen.

Bij watertekort sloeg hun aanvoerder Mozes op de rots en zie: er kwam water.

De Sinai is kennelijk een goede plek voor woderen, want zie:

In Gaza wonen anderhalf miljoen mensen in barre omstandigheden: geen werk, alleen voedsel via UNWRA (de speciale VN-hulporganisatie voor de Palestijnen), geen brandstof sinds een week en vooral: ze zijn opgesloten.

Maar zie: Ook in 2008 spelen zich wonderen in de Sinai af.

De muur met de Sinai werd zomaar, onverwacht omver gehaald vorige week en wat bleek?

In de woestijnstad Rafa was overvloed van alles. Eten en snoep voor de 750.000 Palestijnen die de grens over kwamen om te hamsteren, voldoende bouwmaterialen, computers, tv`s, wapens (maar dat wisten we al, want die kwamen ook al via de tunnels uit de Sinai naar Gaza), motoren, kleding en wat dies meer zij. Dat alles was zomaar op het juiste moment midden in een gehucht in de woestijn aanwezig voor al die 750.000 mensen.

Maar het wonder is groter. Want de mensen kwamen ook gemotoriseerd terwijl er geen brandstof was.

Ze kochten geen brood, terwijl we de foto`s van graaiende handen naar brood een dag ervoor in de krant hadden zien staan.

Ze bleken in staat flinke lasten te kunnen sjouwen ondanks hun uitgeputte toestand.

Maar nog verbazingwekkender: ze bleken volop geld te bezitten.

Als je er voor open staat kun je die wonderen zien, maar kennelijk staat de krant er niet voor open, want ik las nergens over deze wonderen.

 

Marijke Slager, Naarden

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten