dinsdag 21 januari 2014

IDF-actie tegen raketvuur uit Gazastrook (CIDI)

 

De Islamitische Jihad wordt hieronder 'de gewapende tak van Hamas' genoemd.
Technisch niet helemaal juist, want dat zijn de Al Qassambrigades. Islamitische Jihad is een afzonderlijke, wat losser georganiseerde beweging
 

 

IDF-actie tegen raketvuur uit Gazastrook

http://www.cidi.nl/idf-actie-tegen-raketvuur-uit-gazastrook/

IN ISRAEL / DOOR MIKE DURAND / OP 20/01/2014 OM 14:47

Het Israelische leger heeft zondag met een gerichte luchtaanval wapenfaciliteiten getroffen en terroristenleider Ahmad Sa'ad van de Islamitische Jihad, de gewapende tak van Hamas, om het leven gebracht. De luchtaanval was een reactie op de raketbarrage vanuit Gaza, donderdag 16 januari, op Ashkelon in Israel. De vijf raketten werden onschadelijk gemaakt door Luitenant Aviel Perry, de commandant van de onlangs geplaatste Iron Dome installatie bij Ashkelon.

Het Israelische leger hield Sa'ad persoonlijk aansprakelijk voor de rakettenregen van donderdag en uit informatie zou blijken dat hij de komende dagen meer raketten op Israel wilde afschieten. De Islamitische Jihadleider, een specialist op het gebied van raketlanceringen, was in het noorden van de Gazastrook toen de Israelische luchtmacht hem in het vizier kreeg en onder vuur nam. De Israelische legerleiding had de piloot toestemming verleend om dit gevaar voor "Israelische burgers te elimineren". De terroristische carrière van Ahmed Sa'ad is door de jaren heen een waslijst geworden. Hij is verantwoordelijk voor het verbergen van raketten en lanceerinstallaties, het voorbereiden en plannen van raketbeschietingen, en het uitvoeren van talrijke raketbeschietingen op het zuiden van Israel. Ook werd hij verantwoordelijk geacht voor de vele raketlanceringen en de escalatie van het geweld in maart 2012, die leidden tot operatie 'Pillar of Defense'.

Woordvoerder van het Israelische leger luitenant-kolonel Peter Lerner zei dat terroristen in de Gazastrook moeten beseffen dat zij een "persoonlijke prijs" zullen betalen voor het "plannen en uitvoeren van terroristische aanslagen" tegen Israel. Lerner gaf aan dat er geen immuniteit zal gelden voor deelnemers aan terroristische activiteiten en dat het Israelische leger een duidelijke boodschap heeft afgegeven met de eliminatie van Sa'ad. Hij was een belangrijk rader in het mechanisme van het terreurnetwerk Islamitische Jihad. De Hamas-minister Ashraf Al-Kidra van het Gazaanse Ministerie van Volksgezondheid verklaarde dat vijf mensen lichtgewond zijn geraakt als gevolg van de Israelische actie. De gewonden zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten