woensdag 21 december 2011

Palestijnen houden vol: 'Jezus was een Palestijn!'

 

Zoals eerdere jaren verkondigt de Palestijnse Autoriteit ook dit jaar de fabel dat Jezus een Palestijn was en is men vol lof over de christenen, die zo'n belangrijk en waardevol onderdeel van de Palestijnse bevolking zouden zijn. Ondertussen neemt het aantal christenen in Palestijns gebied alleen maar verder af, en Jezus was natuurlijk gewoon een Jood, maar waarom vasthouden aan de waarheid als de rest van de wereld je leugens als zoete koek slikt?

 

RP

----------- 

 

Palestijnen houden vol: 'Jezus was een Palestijn!'

http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/1900-palestijnen-houden-vol-jezus-was-een-palestijn

Maandag, 19 December 2011 18:30

De Palestijnse premier Salam Fayyad zet de traditie voort, Jezus een "Palestijnse" martelaar te noemen, om zo de banden van de Messias met zijn echte volk, de Joden van Israël, door te snijden. 

Meer dan een miljard Christenen over de hele wereld vieren binnenkort Kerstfeest, en herdenken de geboorte van Jezus, de beloofde Messias. De Palestijnse Arabieren hopen dat jullie allemaal bij die vieringen aan één ding denken - dat Jezus in feite een Palestijn, een Arabier was.

Voor de Palestijnen is het niet iets nieuws, te beweren dat Jezus een Palestijn was. De Palestijnse leiders zeggen dat voortdurend. Yasser Arafat placht dit openlijk te verklaren bij zijn jaarlijkse start van het Kerstfeest in Bethlehem.

Arafat is verdwenen, en de huidige Palestijnse leider Machmoud Abbas is wat subtieler, maar hij gebruikt nog steeds de media waarover hij gezag heeft om deze leugen te bestendigen. Dat geldt ook voor Abbas' door het Westen gesteunde, zogenaamd "gematigde" premier, Salam Fayyad.
"Kerstfeest is een gelegenheid om de Palestijnse identiteit van Jezus Christus te vieren," verklaarde Fayyad, toen hij vorige week de verlichting inschakelde van een 15 meter hoge kerstboom op het Kribbeplein in Bethlehem.
Deze leugen heeft de Arabische samenleving in het gebied volledig doortrokken.

De TV zender van de PA interviewde op 3 december 2010 Samih Ghanadreh uit Nazareth over zijn nieuwe boek "Christendom en zijn relatie met de Islam." Ghanadreh vertelde de presentator, dat hij er met vreugde aan terugdacht dat Arafat Jezus "de eerste Palestijnse Shahid (martelaar)" noemde. Vervolgens merkte de presentator als vanzelfsprekendheid op dat "Jezus een Palestijn was, niemand ontkent dat." Palestinian Media Watch, die de vertaling van bovenstaand interview verzorgde, meldt dat de Communicatie en Onderwijs Autoriteit van de regerende Palestijnse Fatach factie eerder vorig jaar deze verklaring op zijn officiële website plaatste: 
"Als we zijn trots op de heiligheid van ons land, dan zijn we trots en beroemen ons er op dat de eerste en belangrijkste heilige vrouw onder de naties en volkeren uit het Heilige Land komt: De maagd Maria - de vrouw van liefde en vrede – komt uit het volk van Palestina ... "

Twee jaar eerder predikte de door Abbas benoemde Mufti van Jeruzalem, Mohammed Hussein, op PA TV dat "Jezus in dit land geboren werd, hij zijn eerste stappen in dit land zette en zijn leer [van de islam] in dit land verbreidde. Hij en zijn moeder [Maria], mogen we wel zeggen, waren Palestijnen par excellence."

Deze voorbeelden bevestigen hoe diepgeworteld bij de gemiddelde Palestijn de overtuiging is dat Jezus, de Messias van Israël, een Palestijn was en zelfs een pre-Islam Moslim. Ze hebben alle historische of religieuze banden tussen Jezus en de Joden verbroken, evenals alle historische en religieuze banden tussen de Joden en dit land.

* Dit is een bewerking van het verhaal dat we vorig jaar publiceerden, omdat de Palestijnse Arabieren ieder jaar bij de feestdagen proberen zich Jezus toe te eigenen als een "Palestijnse" held.
Ryan Jones

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten