zondag 14 augustus 2011

Palestijnen hekelen huichelen mensenrechtenorganisaties

 

Niet sympathisanten van Israel, maar Palestijnen hekelen nu het feit dat mensenrechtenorganisaties vooral aandacht voor ze hebben wanneer Israel ze leed bezorgt, en hun problemen met de eigen autoriteiten negeren. 

Ironisch genoeg worden de gewone Palestijnen het meest getroffen door het cynische gedrag van groepen en organisaties die beweren op te komen voor de Palestijnse Arabieren.

Dit geldt ook voor de vluchtelingen, die in kampen worden gehouden en geen volwaardig staatsburger van hun 'gastland' mogen worden. De Arabische Liga heeft daar zelfs een aparte clausule over opgenomen, om toch vooral maar te voorkomen dat Palestijnen integreren in de Arabische landen en vervolgens hun mythische recht op terugkeer zouden opgeven, een grote stap op weg naar vrede. De slachtoffers zijn in de eerste plaats de Palestijnen zelf, in de vluchtelingenkampen, maar ook daarbuiten, omdat deze politiek vrede en een oplossing van het conflict blokkeert. 

 

RP

----------- 

 

 

Palestijnen hekelen huichelen mensenrechtenorganisaties

http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/1703-palestijnen-hekelen-huichelen-mensenrechtenorganisaties

Vrijdag, 12 Augustus 2011 15:59 

 

• Honderden arrestaties door Palestijnse veiligheidstroepen, vooral van Hamasleden;
• Demonstranten in Hebron: waarom komen mensenrechtenorganisaties wel in actie tegen Israëlische overtredingen en niet tegen misstanden bij de Palestijnse Autoriteit?

Palestijnse Arabieren demonstreerden donderdag na een golf van arrestaties en beschuldigden internationale mensenrechtenorganisaties ervan, zich slechts te bekommeren om hun welzijn als Israël de boosdoener is.

Honderden demonstranten kwamen in Hebron bijeen na de recente golf van arrestaties van honderden Palestijnse activisten – de meesten Hamasleden - door het regime van de Palestijnse leider Machmoud Abbas.

Het Bethlehemse persbureau Ma'an meldde dat op veel borden die de demonstranten droegen deze tekst stond: "Wat is de rol van mensenrechtenorganisaties - wat doen jullie om recht te bereiken?'

Verscheidene mensen in de menigte beschuldigden mensenrechtenorganisaties ervan, mensenrechtenschendingen door de Palestijnse Autoriteit te negeren, zelfs als ze stoppen met hun werkwijze om elke vermeende schending door Israël te onderzoeken en te veroordelen.

Dit is een hardnekkig verschijnsel bij zowel mensenrechtenorganisaties als bij de mainstream internationale pers. Beide besteden overdreven veel tijd en moeite aan het kritisch volgen van Israël, maar geven de Palestijnen min of meer de vrije hand. Dit leidt tot de conclusie dat hun motivatie niet echt de vrijheid of de waarheid is, maar eerder een politieke agenda tegen de Joodse staat.

Ironisch genoeg worden de gewone Palestijnen het meest getroffen door het cynische gedrag van groepen en organisaties die beweren op te komen voor de Palestijnse Arabieren.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten