woensdag 29 juni 2011

Britse Band Coldplay steunt Freedom For Palestine song

 

Mijn buurman, die Tai Chi leraar is, weet heel goed wie schuld is aan de Gaza oorlog: 1400 doden, dat kan niet deugen. Bewijzen dat Hamas zich onder burgers verschool en wapens in moskeeën opsloeg gelooft hij niet. Mijn gymlerares wist ook meteen dat Israel fout zat, en talloze anderen, die zich in het dagelijks leven niet met het conflict bezig houden, weten wel hoe het zit, hoe het opgelost moet worden, wat Israel moet doen en dat het probleem is dat de VS Israel blijft steunen vanwege de oppermachtige Joodse lobby. Je komt dergelijke gemeenplaatsen overal tegen: op je werk, bij familie, in de supermarkt en natuurlijk in het café. Mensen die er geen geheim van maken het nieuws over Israel niet te volgen, er verder ook niet veel vanaf te weten en niet veel mee bezig te zijn, vertellen je even later precies hoe het zit en dulden daarbij geen tegenspraak. Ook musici en kunstenaars meten zich graag een mening aan over het meest bediscussieerde en door de media besproken conflict, daarbij eveneens vaak niet gehinderd door kennis van zaken. En aangezien het in de mode is om voor de Palestijnen te zijn, en bands ondanks hun tegendraadse imago meestal met de mode meelopen, spreekt de ene na de andere zich openbaar uit voor de Palestijnen, uiteraard menend zojuist een controversiële positie te hebben ingenomen. 

 

Overigens lijkt het aperte onzin dat Facebook zich zou bezighouden met het verwijderen van links naar de website van Coldplay: er zijn wel veel extremere Facebook pagina´s en die link staat er momenteel gewoon (weer?).

 

RP

-----------

 

De Britse Band Coldplay steunt het Freedom For Palestine song, Facebook censureert.

Londen, Britse Band Coldplay plaatste afgelopen woensdag een link, naar een liedje van een groep internationale artiesten genaamd "Freedom For Palestine" door OneWorld, op haar Facebook-pagina.


De single bevat bijdragen van verschillende artiesten, met inbegrip van MaxiJazz uit de band Faithless, David Randall en de Durban Gospel Choir, aldus de website van de single.

Palestina verkeert in een crisis, vandaag ondergaan Palestijnen dagelijks mensenrechtenschendingen en leven in absolute armoede in vluchtelingenkampen en onder een Israëlische bezetting.

Het geld van de verkoop van de single gaat naar projecten van de UK charity War on Want in Palestina, aldus de OneWorld website.

War on Want is een internationale non-profitorganisatie. Haar werk in Palestina richt zich op het stoppen van de bouw van de afscheidingsmuur en op het helpen van Palestijnse olijfboeren om samen te werken om hun producten over de hele wereld te verkopen.

Coldplay's Facebook goedkeuring van de single resulteerde tegen vrijdag om 11u00 in 6,234 "Likes" en 11,394 "Comments", zowel ter ondersteuning van de goedkeuring als verzet.

Facebook zou zich schuldig gemaakt hebben aan censuur omdat ze ondertussen de link weghaald hebben van Coldplay's website. Maar dat maakt nu weinig uit voor Coldplay ze hebben hun mening kenbaar gemaakt en dat is het belangrijkste.

Verschillende bekende internationale artiesten hebben zich onlangs al uitgesproken over het Israëlisch-Palestijnse conflict, waaronder 
Elvis Costello, Carlos Santana, Gil Scott-Heron, de band Pixies, Faithless,  Vanessa Paradis en de Gorillaz. 
Ze hebben allemaal hun optredes in Israël afgeblazen. 

 

1 opmerking:

  1. Hoe machtig 'de Joodse Lobby' is, bleek gisteren maar weer eens bij de stemming over onverdoofd slachten!

    BeantwoordenVerwijderen