zondag 20 februari 2011

Halve Commissie Buitenlandse Zaken bezoekt Midden-Oosten


De gehele linkse oppositie boycot het werkbezoek, omdat Egypte ontbreekt en de Gazastrook is geschrapt. Israel wilde geen toestemming geven de Gazastrook te bezoeken, al zou men niet met Hamas praten maar met o.a. de UNRWA. Dit is toegegeven niet erg cooperatief van Israel, al is de UNRWA eenzijdig genoeg en zal zij alleen het verhaal vertellen zoals Hamas dat graag ziet. Het lijkt me echter dat de reis ondanks dat zeker niet onevenwichtig ten voordele van Israel is. Men bezoekt een Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon, zal in Ramallah projecten bezoeken, en zal met verschillende politici en NGO's in de verschillende landen spreken. Tien tegen een dat die NGO's in Israel vooral Israel-kritisch zullen zijn zoals Betselem of breaking the Silence, en niet PMW of NGO Monitor.
 
RP
-------
 
Tweede Kamer der Staten Generaal

http://www.nieuwsbank.nl/inp/2011/02/20/R014.htm

Commissie Buitenlandse Zaken bezoekt Midden-Oosten

Leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken brengen van zondag 20 februari tot en met maandag 28 februari 2011 een werkbezoek aan het Midden-Oosten. De delegatie bezoekt Libanon, Jordanië, Israël en de Palestijnse gebieden.

Het doel van het bezoek is om nader inzicht te verkrijgen in de Midden-Oosten vredespolitiek en de recente politieke ontwikkelingen in een aantal landen in de Arabische wereld. De delegatie voert in Jerusalem en de hoofdsteden Beiroet, Amman, Tel Aviv en Ramallah gesprekken met politici en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en van NGO's (non-gouvernementele organisaties). Daarnaast bezoeken de Kamerleden in Libanon een Palestijns vluchtelingenkamp en de VN-vredesmacht UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon) bij de grens met Israël. Tevens bezoekt de delegatie in de Palestijnse gebieden enkele projecten die door met middelen van Nederlandse ontwikkelingssamenwerking zijn gefinancierd.

De delegatie bestaat uit de volgende leden:

* Dhr. H.J. Ormel (CDA; delegatieleider)

* Dhr. A. Nicolaï (VVD)

* Dhr. R. De Roon (PVV)

* Dhr. J. Voordewind (ChristenUnie)

* Dhr. K. Van der Staaij (SGP)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten