maandag 1 november 2010

Hamas-vrienden herdenken opnieuw de Kristallnacht

 
Nederland Bekent Kleur begon in de jaren '90 als een brede beweging tegen onverdraagzaamheid en vreemdelingenhaat, maar lijkt sinds Fortuyn verengd tot een groepje radicale activisten. De laatste opmerking van Brendel zou ik zeker niet voor mijn rekening willen nemen, maar de IS companen van Danen hebben niets te zoeken bij een Kristallnacht herdenking.
 
 
Abby
-----------------------------------------------
 
http://www.dejaap.nl/2010/10/hamas-vrienden-herdenken-opnieuw-de-kristallnacht/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Hamas-vrienden herdenken opnieuw de Kristallnacht

Dat beroepsactivist René Danen er een levenstaak van heeft gemaakt om Geert Wilders te bestrijden, moet hij weten. Zelf lijkt het me nuttiger om de PVV-leider in de politieke arena te bestrijden. De juridische vervolging van Wilders is immers een heilloze onderneming. Het proces liep uit op een zegetocht voor Wilders en zijn advocaat Bram Moszkowicz en op een debacle voor de benadeelde partijen, waaronder Danens stichting Nederland Bekent Kleur (NBK).

Ronduit stuitend is een ander onderdeel van de Wilders-bestrijding, de komende herdenking (op 9 november) door NBK van de Duitse Kristallnacht van 1938. Deze herdenking is een NBK-initiatief uit de jaren 90 van de vorige eeuw. Ook deze bijeenkomsten hadden een politiek karakter. Zo ging het in november 2001 meer over Pim Fortuyn dan over de Jodenvervolging.

Hollandse Haider
Vanaf 2002 liet NBK enkele jaren verstek gaan, nadat het in diskrediet was geraakt als fanatiek bestrijder van Pim Fortuyn. De namen Nederland Bekent Kleur en Internationale Socialisten stonden op de Stop de Hollandse Haider- affiche die symbool stond voor de demonisering van Fortuyn.

In 2008 blies Danen de herdenking nieuw leven in. Plaats van handeling is sindsdien een Joods verzetsmonument voor het stadhuis van Amsterdam. De rentree in 2008 werd een gênante vertoning. Ed van Thijn en Mohamed Rabbae hielden toespraken waarin de opmars van Wilders werd verbonden aan de Kristallnacht. Wat voor bezwaren je tegen de PVV kunt koesteren, het is onzin om deze partij te koppelen aan een door de nationaalsocialistische overheid aangemoedigde pogrom waarbij 267 synagogen en 7500 Joodse winkels werden vernield en waarschijnlijk 236 Duitse burgers van Joodse afkomst werden vermoord.

Godsdienstvrijheid voor moslims
Vorig jaar spraken wethouder Freek Ossel, rabbijn Awraham Soetendorp, Eduard Nazarski van Amnesty International en de jongerenimam Yassin Elforkani. Opnieuw ging het over Wilders, terwijl er werd gezwegen over het geweld en de bedreigingen, waar Joden vandaag de dag in Amsterdam te maken hebben. De imam hield vooral een pleidooi voor eigen parochie over de godsdienstvrijheid voor moslims.

Hoe diep het medeleven van Elforkani met vervolgde Joden is, bleek enkele maanden later. Op 29 mei 2010 was de jongerenimam medeorganisator van een islamcongres in het hoofdstedelijke Mövenpick-hotel. Hij trad op als begeleider van dr. Salah Soltan, een aan de Moslimbroederschap verbonden islamgeleerde die op een tv-zender van Hamas heeft beweerd dat Joden het bloed van ongelovigen gebruikten om matzes te maken.

Allochtonenweblog
Stuitend is ook de nauwe samenwerking tussen Nederland Bekent Kleur en de Internationale Socialisten (IS), die vorig jaar hun krantjes verkochten rond de herdenkingsplek. In een rapport voor het ministerie van Binnenlandse Zaken omschreef onderzoeker Hans Moors de IS als "de belangrijkste organisatie binnen socialistisch extreemlinks". De prominente trotskiste Miriyam Aouragh heeft in een artikel op het Allochtonenweblog (9 november 2008) verklaard dat zij actief is voor beide organisaties, NBK en IS.

Aouragh sprak op 27 maart 2004 op de Dam in Amsterdam op een herdenking van sjeik Ahmed Yassin, de door Israël geliquideerde oprichter van Hamas. Deze terreurorganisatie verwijst in haar Handvest naar de vervalste, zeer antisemitische Protocollen van de Wijzen van Zion. De statuten bevatten daarnaast een oproep om alle Joden te doden. "Israël heeft zijn eigen graf gedolven", zei Aouragh bij de herdenking van Yassin. "Iedereen zal nu aanslagen gaan plegen in de hele wereld." Volgens een verslag in het AD werden haar woorden door de menigte beantwoord met "Hamas, jihad, Hezbollah!".

Trotskistisch

NBK-voorzitter Danen heeft zich nooit gedistantieerd van zijn trotskistische, met antisemitische terreurbewegingen solidaire activiste Aouragh. Ondanks de negatieve reacties uit Joodse kring is hij dit jaar weer van plan om de Kristallnacht te misbruiken voor zijn politieke doeleinden.

Danen is brutaal als de beul. Wie samen met de Nederlandse vrienden van Hamas stilstaat bij 9 november 1938, herdenkt niet de Jodenvervolging, maar viert het begin ervan.

Carel Brendel is schrijver/journalist en heeft daarnaast zijn eigen weblog: Het verraad van links.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten